HRVATSKI PREDSJEDNIK

Milanović u službenom posjetu Republici Kosovo

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović boravit će 23. i 24. prosinca u službenom posjetu Republici Kosovo te će tijekom boravka posjetiti i pripadnike Hrvatske vojske koji se nalaze na Kosovu u sklopu NATO operacije KFOR.

Predsjednik Milanović posjetit će Republiku Kosovo na poziv predsjednice Republike Kosovo Vjose Osmani-Sadriu.

Tijekom službenog boravka u Prištini predsjednik Milanović će, osim tete-a-tete sastanka s predsjednicom Osmani-Sadriu, sudjelovati i na sastanku izaslanstava dviju država, a dogovoren je i sastanak s predsjednikom Vlade Republike Kosovo Albinom Kurtijem.

Foto: HTV

Posjet predsjednika Hrvatske pripadnicima Hrvatske vojske predviđen je drugog dana boravka na Kosovu jer će Milanović s hrvatskim vojnicima provesti Badnjak, javlja HRT.

U Republici Kosovo nalazi se 36. hrvatski kontingent, u kojemu je 141 pripadnik HV-a. Milanović ispratio ih je 22. studenoga 2021. kada su pripadnici Hrvatske vojske otputovali u šestomjesečnu rotaciju na Kosovo. Posjet Kosovu prigoda je da se predsjednik Milanović osobno ponovno susretne i razgovara s hrvatskim vojnicima koji će se u blagdansko vrijeme nalaziti daleko od svojih obitelji.

Isto tako, u planu je sastanak predsjednika Republike Hrvatske sa zapovjednikom NATO operacije KFOR general-bojnikom Ferencom Kajarijem.

Svoj boravak na Kosovu predsjednik RH Milanović iskoristit će i za posjet Janjevu u kojemu žive većinom Hrvati. U Janjevu će razgovarati s don Matom Palićem, hrvatskim svećenikom i župnikom u Janjevu i potom se susresti s pripadnicima hrvatske manjine kako bi s njima razgovarao o uvjetima života na Kosovu./HMS/

spot_img

Najnovije

spot_img