MILANOVIĆ: Odluka Ustavnog suda je ustavni puč

– Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović ocijenio je u četvrtak odluku Ustavnog suda ustavnim pučem, poručivši da će na kraju biti premijer, uz poziv građanima da se ujedine protiv HDZ-a.

“S takvim ljudima mi imamo posla. Ja apeliram na svoje kolege, prijatelje i na hrvatski narod i građane, jer oni će na kraju presuditi ovu ustavnu krizu, koja je ustavni puč, s takvim ljudima se ne može drukčije. Dakle, to se mora riješiti izborima”, rekao je Milanović u Veloj Luci.

Ustavni sud RH u ponedjeljak je donio zaključak da predsjednik Republike Hrvatske Milanović, koji je prošlog petka najavio svoju kandidaturu na SDP-ovoj listi, ne može biti kandidat na parlamentarnim izborima dok je na dužnosti predsjednika Republike niti istican kao kandidat za premijera.

“Oni stoje između volje hrvatskih birača da slobodnim izborima, naprosto odaberu nakon 7 i pol godina zuluma i kriminala HDZ-a (…), da kažu jesu li za to, nisu li za to”, ocijenio je Milanović.

No, poručio je da će na kraju biti hrvatski premijer i biti mandatar, na legalan i pristojan način, ali da “toj bandi neće reći kako”.

Pozvao je i građane da se na izborima ujedine protiv HDZ-a i “bande Andreja Turudića”, glasali oni za SDP-ovu listu, za Možemo!, za Domovinski pokret, za Most.

“Sve je dobro. Ništa nije loše, ovo su vremena u kojima se borimo za – virtualno, ne stvarno- život ili smrt”, poručio je Milanović./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img