HRVATSKI PREDSJEDNIK

MILANOVIĆ O KOMŠIĆU: Dobro ga znam, ima sebične namjere i radi štetu Bosni i Hercegovini

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović u Varaždinu je komentirao i izjavu predsjedavajućeg i uzurpatora hrvatske pozicije u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine Željka Komšića koji ga je usporedio sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem i nazvao ga čovjekom opasnih namjera.

– Ja ga dovoljno dobro znam, on naravno nema opasne namjere, ima sebične namjere, vrlo privatne, opasan nije, u New Yorku je predstavljao samog sebe, žao mi je zbog toga, radi štetu Bosni i Hercegovini. Ako želiš da Hrvati Bosnu i Hercegovinu doživljavaju, a doživljaj je jako bitan, kao svoju zemlju, ako želiš da sutra nikakav Milanović ili Horvat ne govori na ovakav način, daj im da biraju svoje ljude. To je simbolika, poručio je Milanović.

Milanović je kazao i kako Hrvati žele ostati u BiH jer se bore za svoja prava.

“Ako želite potjerati Hrvate iz BiH, onda ćete uzimati ta temeljna ustavna prava i optuživati one koji se bore za temeljni red. Bi li se narod i njegovi predstavnici postavili tako da se ne dira u njihova prava? Ne bi, gledali bi prema Hrvatskoj. Što više Hrvati inzistiraju na svom pravu, zaključio bih da žele ostati. Postulat Daytona je da svaki narod bira svoje predstavnike, za ugradbene mjere nema mjesta”, izjavio je hrvatski predsjednik.

Osvrnuo se i na svoju izjavu da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić početkom 90-tih bio ratni huškač.

“Tu činjenicu on ne može promijeniti.Netko je 90-ih bio ratni huškač, ponosan je na to, ali nikome nisam rekao da je četnik. Kod takvih stvari povlačim jednu crtu, ne idem preko toga. Istina ne pobjeđuje uvijek, ali istina ima dobre šanse”, istaknuo je./HMS/

1 COMMENT

 1. Citam Cericeve pune rijeci hvale o Bosni, Bosancima i Bosanskom sinu Zeljku Komsicu.

  Za mene to je ljudski i vama Bosancima stvar Patriotizma, sto razumim i podrzavam.

  A za Hrvate Hercegovce taj tvrdi ponosni narod, cvrsti narod nije tako, jer Komsic ne poznaje Hercegovinu, Hercegovacke obicaje, kulturu, mentalitet..itd.

  Zasto Hercegovci nisu ujedinjeni u 3 svoja kantona od Livna do Stoca ? u svom Hercegovackom teritoriju?

  Zasto Hercegovacki narod ne moze birati u svoja 3 ujedinjena kantona Dragana Covica koji je tu rodjen, odrasta i zna svoj narod?

  Zasto Hercegovacki Hrvati moraju biti birani od Bosanaca(svaka Komsicu cast ali on je Bosanac)?

  Zasto Hercegovci moraju biti okupirani od Bosne? Mi imamo Mostar to je nasa Hercegovacka dika, tu tece sveta Neretva, i nas sveti kamen, a znamo da 

  Hercegovina gravitira Dalmaciji isto poput Bosne niti vise niti manje, cak narod vise povezan sa Imotskim i Sinjem?

  Zasto Hercegovci nemaju svoj recimo distrikt ili veca prava? unutar same Fbih?

  Puno toga je krivo ucinjeno kontra Hercegovaca cak njenog imena i kulture i obicaja, da cak se recimo primjer Konjicani i Jablanicani smatraju Bosancima, zasto?

  Ako oni to zele to je njihov izbor, a Hercegovci neka brinu o Hercegovini a Bosanci o Bosni to je sasvim uredu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

SEJDO O HARMONIKAŠU

Bilo je mnogo opasnijih likova od Dodika, zna se kako su završili

U Predsjedništvu Bosne i Hercegovine danas je održana sjednica kojom je predsjedavao predsjedatelj i drugi bošnjački član Željko Komšić, a na kojoj su sudjelovali...