HRVATSKI PREDSJEDNIK

Milanović ide u jednotjedni službeni posjet Čileu

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović boravit će u službenom posjetu Čileu od 8. do 15. prosinca 2022. godine. U službeni posjet predsjednik Milanović odlazi na poziv čileanskog predsjednika Gabriela Borica, s kojim će se sastati i razgovarati u glavnom gradu Santiagu, objavili su iz Ureda predsjednika RH.

Milanović će posjetiti Nacionalni kongres Čilea u Valparaisu i održati sastanak s predsjednikom Zastupničkog doma Vladom Mirosevicem. U Santiagu će Milanović održati predavanje za akademsku zajednicu i diplomatski zbor na tamošnjem sveučilištu.

Hrvatski predsjednik će tijekom službenog posjeta obići hrvatske iseljenike koji žive u Antofagasti na sjeveru Čilea i Punta Arenasu na jugu Čilea. Razgovarat će s članovima hrvatske zajednice te obići institucije, društva i znamenitosti hrvatskih iseljenika u Čileu.

Tijekom boravka u regiji Antofagasta, Milanović planira posjetiti i Europski južni opservatorij, koji u svojoj ponudi ima najveći optički teleskop na svijetu. Iz Ureda su naglasili da je Boric osobno pozvao predsjednika Milanovića da službeno posjeti Republiku Čile u telefonskom razgovoru, kojeg su njih dvojica vodili početkom godine, kada je Boric izabran na dužnost predsjednika Čilea./HMS/

spot_img

Najnovije

spot_img