Milanović će u petak imenovati Plenkovića mandatarom za sastav nove Vlade Hrvatske

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović primit će sutra (petak) u 10 sati predsjednika vlade RH i HDZ-a Andreja Plenkovića koji će mu donijeti potpise zastupnika u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje vlade.

Priopćili su to večeras iz Ureda predsjednika te iz vlade Hrvatske.

“Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primit će predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske, u petak 10. svibnja 2024. godine u 10 sati, u Uredu predsjednika Republike.

Predstavnici medija nisu predviđeni na sastanku nakon kojeg će Ured predsjednika Republike objaviti priopćenje za medije”, stoji u obavijesti Ureda predsjednika RH.

Glasnogovornik vlade Marko Milić objavio je da će predsjednik vlade Plenković predati predsjedniku Republike potpise zastupnika u Hrvatskom saboru “koji čine novu parlamentarnu većinu”, prenosi Hina.

Izbori zastupnika u Hrvatski sabor održani su 17. travnja 2024. godine, a predsjednik Vrhovnog suda i Državnog izbornog povjerenstva Radovan Dobronić uručio je predsjedniku Milanoviću rezultate izbora zastupnika za Hrvatski sabor 29. travnja.

Inače, predsjednik Milanović sazvao je konstituirajuću sjednicu novog saziva Hrvatskog sabora za 16. svibnja u 11 sati, /HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img