Milanović će potpisati produljenje mandata Danijelu Markiću na čelu SOA-e

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović potpisat će danas rješenje prema kojem Daniel Markić ostaje na čelu agencije do imenovanja novog ravnatelja, a najduže na rok do dva mjeseca, priopćili su u petak iz Ureda predsjednika RH.

“Predsjednik Milanović potpisat će Rješenje o imenovanju vršitelja dužnosti ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije kojim se Daniel Markić imenuje vršiteljem dužnosti ravnatelja s danom 6. svibnja 2024., do imenovanja ravnatelja, a najduže na rok do dva mjeseca”, stoji u priopćenju.

Iz Ureda predsjednika RH ističu da je hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću još u ožujku ove godine predloženo imenovanje Markića vršiteljem dužnosti ravnatelja SOA-e, imajući u vidu najavu raspuštanja Hrvatskog sabora i mogućnost da nova Vlada neće biti imenovana do isteka mandata trenutnom šefu SOA-e.

“S obzirom da još nije formirana nova Vlada RH, a ravnatelju SOA-e Danielu Markiću 5. svibnja 2024. završava mandat na toj dužnosti, prijedlog predsjednika Republike da se Daniela Markića imenuje za vršitelja dužnosti ravnatelja SOA-e pokazao se sada kao jedino racionalno i odgovorno rješenje”, navode.

Iako je spomenuto rješenje moglo i trebalo biti doneseno još u ožujku, “odluku danas tehničkog predsjednika Vlade RH da prihvati njegov raniji prijedlog, predsjednik Republike smatra jedinom mogućom i ispravnom odlukom”, dodali su.

Također, ocijenili su pohvalnim što je Hrabski premijer Plenković “svoje postupanje vratio u ustavne okvire te što je opet svjestan da mora surađivati s predsjednikom Republike kako to propisuju hrvatski Ustav i zakoni”

Predsjednik Vlade RH izvijestio je jutros na početku sjednice Vlade da je uputio predsjedniku Milanoviću prijedlog za privremeno produljenje mandata aktualnom ravnatelju Danijelu Markiću, kojem mandat istječe za dva dana./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img