Migranti još uvijek na Vučjaku, ali počeli prihvaćati ponuđene obroke

Najavljeno izmještanje migranata iz privremenog kampa na Vučjaku još uvijek nije počelo, a nema ni službenih informacija kada će ovi ljudi biti transportirani u prihvatne centre Ušivak i Salakovac.

Iz Ministarstva unutarnjih poslova Unsko-sanske županije (MUP USŽ) potvrđeno je kako do jutros nije stigao zahtjev za podršku ovdašnjih policijskih snaga.

– Još uvijek nismo dobili nikakav zahtjev ili naredbu. Pretpostavljamo da ćemo naići na određeni otpor migranata, koji se ne žele vraćati u Sarajevo ili negdje drugo. Međutim, svima nama u Bosni i Hercegovini je u interesu da riješimo problem Vučjaka i okončamo ovu višemjesečnu sramotu – rekao je ministar unutarnjih poslova USŽ Nermin Kljajić.

Migranti smješteni na Vučjaku, od subote ponovo prihvaćaju ponuđene tople obroke od gradske i županijske organizacije Crvenog križa.

– Suprotstavili su se manjoj grupi migranata koja nije bila za prihvaćanje hrane, tako da smo im ponovo osigurali i podijelili tople obroke. Mi ćemo nastaviti raditi svoj posao i pomagati pripadnicima MUP-a USŽ, sve dok se ovaj kamp konačno ne zatvori – riječi su Selama Midžića iz Crvenog križa Grada Bihaća.

Iako još uvijek nije sve spremno za najavljeno izmještanje migranata s Vučjaka u prihvatne centre van područja USŽ, u Bihaću se ipak očekuje da će se to vrlo brzo dogoditi./Fena/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

U GOVORU CITIRAO GOEBELLSA

Smijenjen brazilski ministar kulture

Brazilski ministar kulture smijenjen je nakon što je citirao dijelove govora nacističkog šefa propagande Josepha Goebbelsa, objavio je BBC.Ministar kulture Roberto Alvim povodom dodjele...