MIGRANT RANJEN U GORSKOM KOTARU: Policija kaže da je pružao otpor

Niti dva tjedna od incidenta na Tuhobiću, ponovo je došlo do ranjavanja migranta vatrenim oružjem od strane policajca u Hrvatskoj, i to na području Gorskog kotara preko kojeg prolazi već neko vrijeme najaktualnija izbjeglička ruta prema Sloveniji.

Dogodilo se to, prema Policijskoj upravi primorsko-goranskoj, u srijedu u kasnim popodnevnim satima na širem području Mrkoplja.

“Tijekom policijskog postupanja, jedna od zatečenih osoba, u namjeri da spriječi policijskog službenika u obavljanju službene radnje, pružala je aktivan otpor i na taj način svojim djelovanjem prouzrokovala opaljenje iz vatrenog oružja policijskog službenika, kojom prilikom je došlo do posljedičnog zadobivanja ozljeda”, kažu u PU PG, navodeći da je osobi odmah pružena hitna medicinska pomoć te je zbrinuta. Prema prvim neslužbenim informacijama radi se o lakšoj ozljedi, prenosi Jutarnji list.

U policiji ističu da, sukladno zaključcima sastanka predstavnika policije i lokalnih vlasti, na navedenom području provode pojačane aktivnosti na suzbijanju nezakonitih migracija te prevenciji imovinskih delikata. Ranjeni migrant bio je dio grupe koju je policija presrela.

U PU Primorsko-goranske ističu da policija utvrđuje sve okolnosti pod kojima se događaj odvio.

Inače, migrant u kojeg je na širem području Tuhobića 16. studenoga pucao policajac i dalje se oporavlja u KBC-u Rijeka. U bolnici su rekli da više nije u životnoj opasnosti te je iz Jedinice intenzivnog liječenja na odjel torakalne kirurgije. Pri svijesti je, ali s obzirom da mu je pucanj oštetio unutarnje organe i kralježnicu, pred njim je dug oporavak./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

NESREĆA KOD KNEŽEVA

Mladić smrtno stradao pred očima drugara, nedavno kupio automobil

Dvadesetčetvorogodišnji Dragomir Makarić iz Kneževa poginuo je u nedjelju kada je sletio automobilom u Imljanima, kod Kneževa.Kako saznaje, tragedija se dogodila oko 19 sati,...