ŽRTVA BRANISLAVA LEČIĆA

MERIMA ISAKOVIĆ: Prvo sam se povjerila Gagi Nikoliću, on me je ohrabrio

Merima Isaković jučer je, nakon više od četiri desetljeća, iznijela stravične tvrdnje o glumcu Branislavu Lečiću, te ga je, poput kolegice Danijele Štajnfeld optužila za silovanje.

Glumica, rođena 1959. godine, svojevremeno je važila za jednu od najljepših Jugoslovenki, a ona danas živi na Novom Zelandu i bavi se kliničkom psihologijom, prenosi Blic.

Slavna glumica Merima Isaković ispričala je da ju je Branislav Lečić napastvovao kada je imala 18 godina, 1978. godine. Do najsitnijih detalja je opisala pakao koji je doživjela, i objasnila zašto je odlučila progovoriti nakon 43 godine.

Merima Isaković, bila je mlada glumačka zvijezda u bivšoj državi-

Osim najboljoj prijateljici Radmili, Merima je odmah nakon napada ispričala što se dogodilo još dvojici najbližih prijatelja s klase, ali i Gagi Nikoliću koji je brinuo o njoj kao djetetu.

Zvao me je Malecka

– Zvao me je Malecka. Neizmjerno mi je pomogao, strpljivim slušanjem, osjećanjem sigurnosti, ljepotom čistog, čednog, snažnog prijatelja. Rekla sam mu što se dogodilo i tko je ta osoba. Rekao mi je da ne brinem, da me ta osoba više nikada neće uplašiti. Rekao mi je da se nada da se ta osoba naučila pameti, da moja pobjeda može da mu pomogne da izraste u boljeg čovjeka – napisala je ona, prenosi Blic.

Nikolića je upoznala prvog dana na neamaterskoj sceni, napisala je Merima u svojoj knjizi.

Merima Isaković danas živi na Novom Zelandu i radi kao psiholog.

Sjedela sam i udisala taj miris, on je sjeo pored mene i pitao me kako mi se čini. Rekla sam, čarobno”.

– Tako sam se i ja osjećao prvog dana na ovoj sceni, satima sam udisao ovaj miris, znaš, to ostaje zauvijek.

– Divno, želela bih da je tako!”

– Ja sam Gaga.

– Ja sam Merima – prenosi Nedeljnik.

Bilo mi je 18 godina

Merima Isaković je u ispovijesti za “Nedeljnik” prvi put javno iznijela tvrdnje da ju je Branislav Lečić seksualno napastvovao.

– Bilo mi je 18 godina. Jesen 1978. Ugurao me u stan. Skinuo mi haljinu. Ne pokušavaj da vrištiš. Nitko te neće čuti. Oborio me na pod. Osjećala sam kako me lomi. Boli svaka koščica. Samo ne ovako. Molim te Bože! Ako uspje umrijet ću noćas. Uživa u mom strahu. Osjećam taj zadah. Kao miris truleži. Zastrašujuć pogled. Prazan i crn. Oči bez duše. Osećam potrebu da danas kažem istinu i molim naš narod da ovo pažljivo pročita. Nasilnik koji je zamalo uspio uništiti moj život, ugasiti moju mladost, kao tama progutati me. “Opraštam ti”, rekla sam mu tada, prije četrdeset godina. “Opraštam, ali ne zaboravljam. Ti nikada nećeš shvatiti bol koji si mi nanio. Mnogostruki bol. Ako ikada čujem da si ikome nanio sličnu bol, svima ću reći što se dogodilo.” Ja sam svoju riječ održala. Branislav Lečić izgleda nije. Osejćam moralnu obvezu da podijelim svoje iskustvo u nadi da će moja ispovijest biti podrška i Danijeli Štajnfeld i ostalim žrtvama seksualnog zlostavljanja, kazala je ona za “Nedeljnik”./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

MUP ŽS

U Sarajevu uhitili taksista osumnjičenog za silovanje

Policajci i kriminalistički inspektori MUP-a Županije Sarajevo uhitili su sinoć muškarca koji se sumnjiči da je 17. travnja silovao ženu koja je koristila uslugu...