Meghan Markle optužena za zlostavljanje: Naložena istraga, rezultati se kriju

Vojvotkinja od Sussexa, Meghan Markle dugo se suočavala s glasinama i optužbama da je maltretirala svoje osoblje prije nego što se preselila u Kaliforniju s princom Harryem.

Iako je sama kraljica naložila neovisnu istragu privatne odvjetničke firme, izvještaj koji su sastavili nikada neće biti objavljen, piše The Sunday Times.

Neslužbeni izvori iz Bakingemske palate dojavljuju kako je razlog tome da se konačno zaustavi bilo kakva eskalacija napetosti između Sussexovih i ostatka kraljevske porodice.

Službena istraga je obuhvatila saslušanja četiri ili pet članova pomoćnog tima Harrya i Meghan, iako je za njih u nekim trenucima radilo i do 25 zaposlenih koji bi mogli da se smatraju potencijalnim svjedocima. Čini se da oni nisu imali nikakve pritužbe, pišu Vijesti.ba.

Od pokretanja istrage prošlo je više od godinu dana, ali kraljevski službenici do sada su odbijali da otkriju bilo kakve rezultate ili čak potvrde hoće li rezultati istrage biti uključeni u ovogodišnji zvanični izvještaj koji bi trebao da bude javno objavljen u lipnju.

Palata neće dati ni službenu izjavu o izveštaju, a ni priznati promjene u svojoj politici ljudskih resursa nakon Meghaninog navodnog maltretiranja, pišu britanski tabloidi.

Podsjetimo dvoje tzv. “viših djelatnika” optužilo je vojvotkinju od Sussexa da ih je maltretirala dok je jedna bivša zaposlena rekla da ih je ponizila.

Druga pomoćnica govori da je Meghan koristila emocionalnu okrutnost i manipulaciju, što bi se moglo nazvati i mlatretiranjem.

Megan je odmah odbacila optužbe, a kasnije je Oprah Winfrey u vrlo kontroverznom intervjuu dala do znanja da Buckinghamska palača koristi medije kako bi “prenosila potpuno lažnu priču”./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

PREDSJEDNIŠTVO SDA

Bakir Izetbegović kandidat za za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, evo tko su nositelji lista

Predsjedništvo Stranke demokratske akcije (SDA) je na današnjoj redovitoj sjednici utvrdilo kandidatske liste za Opće izbore koji će biti održani 2. listopada ove godine. Predsjedništvo...