MEDVEDEV UOČI SASTANKA S DODIKOM U BEOGRADU: Veoma opasan pokušaj da se u NATO uvuku BiH i Republika Srpska

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev ocijenio je da je veoma opasan pokušaj da se u NATO uvuku BiH i Republika Srpska, te druge zemlje u kojim postoji unutarnji konflikt kao što su Gruzija i Ukrajina.

“Kada NATO pokušava da asimilirati ili uključiti u svoj sastav zemlje koje imaju unutarnji konflikt, to proturiječi, po mom mišljenju, čak i samom ugovoru o stvaranju Sjevernoatlanske alijanse, a bremenito je veoma ozbiljnim posljedicama”, rekao je Medvedev za “Večernje novosti”.

On je poručio da NATO treba 100 puta da razmisli prije nego što donese takvu odluku, jer upravo zbog toga u Europi sada sebi krči put ideja o uspostavljanju autonomne europske sigurnmosti izvan NATO.

“Vidjet ćemo s čime će se to završiti”, rekao je Medvedev.

Ruski premijer će danas prisustvovati obilježavanju 75 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu. S Medvedevom će se u Beogradu sastati i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik. Sastanak bi trebalo da bude održan u poslijepodnevnim satima u Centru Sava.

Prethodno će srpski član Predsjedništva BiH prisustvovati prikazu sposobnosti Vojske Srbije povodom Dana oslobođenja Beograda “Sloboda 2019” na Vojnom aerodromu “Pukovnik-pilot Milenko Pavlović” u Batajnici.Planirano je učešće više od 2.400 pripadnika Vojske Srbije, 100 borbenih i neborbenih vozila i sustava i oko 25 zrakoplova./HMS/

Najnovije