Medvedev pozvao američke neprijatelje da koriste rusko oružje protiv SAD

Rusija može da isporuči oružje bilo kom američkom neprijatelju, na isti način na koji Washington to radi s Ukrajinom, izjavio je zamjenik predsjedavajućeg Vijeća sigurnosti Rusije Dmitrij Medvedev.

Ruski predsjednik Vladimir Putin poručio je u srijedu na sastanku s čelnicima međunarodnih novinskih agencija, na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu (SPIEF), da Moskva razmišlja o načinima da odgovori na isporuke oružja Kijevu za napade na Rusiju.

Prema Putinovim riječima, jedna moguća opcija je opskrbljivanje sličnim oružjem regija odakle bi se mogli izvoditi “bolni udari” na zapadne objekte.

– To označava prilično značajnu promjenu u našoj vanjskoj politici. Ovako misle Jenkiji i njihovi bjesni europski psi: ‘Mi imamo pravo da pošaljemo bilo kakvo oružje Ukrajini u borbi protiv neprijatelja naše zemlje, ali ni jedna zemlja ne može pomoći Rusiji – kazao je Medvedev, komentirajući stav ruskog predsjednika.

– Sada neka SAD i njihovi saveznici osjete izravan utjecaj upotrebe ruskog oružja od trećih strana – kazao je on.

To bi, kako je dodao, mogao biti svatko tko smatra Ameriku svojim neprijateljem, bez obzira na negova politička uvjerenja ili međunarodno priznanje.

– Ako su SAD njihov neprijatelj, onda su oni naši prijatelji. I neka upotreba ruskog oružja u do sada “neidentificiranim regijama” bude što je moguće razornija za njihove i naše protivnike. Neka “osjetljivi objekti” zemalja koje pružaju oružje Ukrajini gore u paklenoj vatri, skupa s onima koji njima upravljaju – istakao je zamjenik predsjednika Vijeća sigurnosti Rusije, prenosi TASS./HMS/

 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img