MEĐUGORJE Započeo 14. međunarodni rukometni memorijal Stanko Sivrić

Jučer je u Međugorju započeo 14. međunarodni rukometni memorijal „Stanko Sivrić – Međugorje 2019.“. Na terenima Sport centra Međugorje i terenu ŠRC Krstine jučer su odigrane prve utakmice, a sinoć je upriličeno i svečano otvorenje turnira.

Na ovogodišnjem turniru natjecat će se 38 ekipa, a mladim rukometašicama, rukometašima i njihovim trenerima organizatori iz Hrvatskog rukometnog kluba Međugorje jučer su iskazali srdačnu dobrodošlicu.

Srdačnu dobrodošlicu mladim sportašima na sinoćnjoj svečanosti poželio je i načelnik općine Čitluk Marin Radišić, uz kojega su svečanom otvaranju nazočili: Predrag Smoljan, predsjednik Općinskog vijeća Čitluk, Josip Grbavac i Dragan Prusina ispred Športskog saveza Brotnja, fra Marinko Šakota, župnik župe Međugorje, čelni ljudi HRK Međugorje i predstavnici sponzora.

Rukometni memorijal u Međugorju svake se godine održava pod motom „Više od rukometa“ i u spomen na preminulog istaknutog sportskog djelatnika i bivšeg predsjednika HRK Međugorje, Stanka Sivrića, što je u svom govoru, uz pozdrav svim rukometašicama i rukometašima, naglasio načelnik općine Čitluk Marin Radišić.

– Na početku jedna iskrena čestitka organizatorima na ovome turniru i svima onima koji su od prvog turnira pa do danas učinili da ovdje imamo ovakav turnir kroz koji možemo raditi na popularizaciji rukometa i sporta a isto tako kroz koji možemo raditi na promociji Međugorja i našega Brotnja. Da bi se jedan ovakav turnir organizirao i trajao ovoliko godina treba dosta volje, truda i zalaganja i stoga još jednom čestitam organizatorima. Vama koji ste došli ove godine da se ovdje natječete zahvaljujem što svojim sudjelovanjem doprinosite razvitku ovoga turnira. Želim vam da ovdje steknete i nove sportske prijatelje, da vidite koliko ste dobro usvojili ono što treneri od vas traže a nakon ovoga turnira, bez obzira kakav bude rezultat, da vam ovo natjecanje bude poticaj da budete ubuduće još bolji. Uz želju da ovaj turnir prođe u sportskome duhu, u onom duhu u kojemu je živio i radio naš Stanko Sivrić, čije ime 14. međunarodni rukometni memorijal nosi s ponosom, turnir proglašavam otvorenim – poručio je načelnik Radišić.

Uz sportsko nadmetanje rukometašica i rukometaša, važna komponenta rukometnog turnira u Međugorju je i duhovnost pa je stoga sinoć fra Marinko Šakota, župnik župe Međugorje, blagoslovio sve sudionike turnira i mladim sportašima uputio poticajne riječi.

Rezultate 14. međunarodnog rukometnog memorijala „Stanko Sivrić – Međugorje 2019.“ možete pratiti OVDJE.

/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

U GOVORU CITIRAO GOEBELLSA

Smijenjen brazilski ministar kulture

Brazilski ministar kulture smijenjen je nakon što je citirao dijelove govora nacističkog šefa propagande Josepha Goebbelsa, objavio je BBC.Ministar kulture Roberto Alvim povodom dodjele...