OLIMPIJSKE IGRE

Međugorje se nada olimpijskoj medalji: Čilić i Dodig stižu s velikim ambicijama

Na ovogodišnjim Olimpijskim igrama Bosnu i Hercegovinu predstavljat će sedam, a Hrvatsku 59 sportaša. Međugorje će predstavljati dvojica sportaša – Marin Čilić i Ivan Dodig.

Međugorčani će se boriti za olimpijsku medalju. Olimpijska medalja jedini je trofej koji nedostaje Međugorju, a svi se nadaju kako će se i to promijeniti od ovih Igara. Nadaju se naravno tome i ova dvojica tenisača, koji su već u Tokyju, piše Jabuka.tv.

Ivan i ja drugi put ćemo nastupiti na Olimpijadi. Prvi put je to bilo prije devet godina u Londonu. Tamo smo došli do četvrtfinala, a imali smo dosta solidnu priliku napraviti i bolji rezultat. Izbacili su nas tada David Ferrer i Feliciano Lopez (rezultat: 6:4, 6:4 op. a.). Ostao nam je taj London u sjajnom sjećanju, prisjetio se Marin Čilić i dodao:

Tokyo nas očekuje pod apsolutno drugačijim uvjetima nego svi ostali turniri i sve ostale Olimpijske igre – bez gledatelja ovaj put. Očekujemo dobru igru. Bit će tamo puno sjajnih timova, ali znamo da možemo igrati odlično. Imali smo sjajan score u Davis cupu. Funkcioniramo Ivan i ja savršeno i dat ćemo sve od sebe. Olimpijska medalja je jedino što nam nedostaje i kada to ostvarimo može ići “reketa o klin”, kroz smijeh je kazao Čilić za Radio Mir Međugorje.

Naravno, da je još rano za “reketu o klin”, a Čilić će na Olimpijskim igrama, uz nastup u paru, nastupiti i u singlu.

To me također veseli. Forma mi je u posljednje vrijeme solidna i nadam se da mogu zablistati u Tokyju, kazao je Čilić, koji je već u Tokyju, kao i Ivan Dodig.

Nema puno vremena za odmor. Odmah nakon humanitarnog spektakla u Petrinji, gdje je okupio hrvatsku sportsku kremu, a prihod namijenio za izgradnju sportskih terena u Petrinji i Hrvatskoj Kostajnici krenule su pripreme za Olimpijske igre, koje se održavaju od 23. srpnja do 8. kolovoza. Teniski turnir počinje dan nakon otvaranja – u subotu 24. srpnja. Nakon nastupa u Tokyju Marin planira desetak dana odmora, a onda i na američku turneju.

Igrat ću potom Cincinnati i US Open. Imat ću mali period pripreme za Ameriku. Posljednjih tjedana zadovoljan sam formom. Išla je uzlaznom putanjom i svoj vrhunac pokušat ću pronaći na US Openu ili pri kraju sezonu da mogu opet očekivati velike rezultate, zaključio je Čilić, gostujući nedavno u programu međugorskog radija./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

ČAPLJINA

Nova akcija darivanja krvi u Čapljini

Crveni križ grada Čapljina organizira petu akciju dobrovoljnog darivanja krvi dana 12.08.2021. godine (četvrtak) u vremenu od 9,00 do 11,00 sati. Akcija će se održati...