MEĐUGORJE: Počela dvodnevna radionica o prekograničnoj suradnji

U organizaciji Saveza općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine (SOGFBiH) i SOG Republike Srpske te u suradnji sa Centrom za ekspertizu pri Vijeću Europe, u Međugorju je počela dvodnevna radionicu o prekograničnoj suradnji za članove Odbora za međunarodnu suradnju i EU integracije te članove Radne grupe za EU integracije.

Ciljevi radionice su potaknuti diskusiju o potencijalima prekogranične suradnje na lokalnom nivou u Bosni i Hercegovini, predstaviti ključne koncepte, okvire i alate za prekograničnu suradnju, predstaviti najbolje prakse suradnje na nivou država članica Vijeća Europe te identificirati potencijalne prioritete i inicijative prekogranične suradnje na lokalnom nivou u BiH, priopćeno je iz SOGFBIH.

Direktorica Saveza općina i gradova FBiH Vesna Travljanin istaknula je u svom obraćanju dobru suradnju spomenutih saveza sa Centrom za ekspertizu pri Vijeću Europe.

Podsjetila je kako su u protekle dvije godine uspješno proveli niz radionica te izrazila zadovoljstvo što je ta suradnja i dalje nastavljena, a posebice što se odnosi na prekograničnu suradnju.

U sklopu Projekta “Jačanje kapaciteta saveza u BiH”, u četvrtak, 15. studenoga, održat će se i sastanak o temi uvođenja revolving fonda za jedinice lokalne samouprave.

Sastanak je nastavak aktivnosti vezanih za oblast EU integracija, a u idućem razdoblju, u skladu s analizom i sugestijama jedinca lokalne samouprave, bit će izrađena analiza i koraci djelovanja Saveza po ovom pitanju.

– Jedan od važnih prioriteta u radu Saveza je svakako i podizanje svijesti i kapaciteta jedinica lokalne samouprave u EU integracijama i pristup fondovima Europske unije- naglasila je direktorica Travljanin, stoji u priopćenju./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

OBAVLJENA PROZIVKA

U HNK Čapljina se oslanjaju na igrače iz vlastitog pogona

Proteklog je vikenda na gradskome stadionu Bjelave u Čapljini obavljena prozivka nogometaša HNK Čapljina, ususret novoj sezoni.Po riječima trenera Dragana Radovića, na prvome se...