MEĐUGORJE: Hoser na otvorenju “Marijinih obroka” poručio: “Ovo je banket ljubavi”

U nazočnosti župljana, hodočasnika i brojnih gostiju, u Međugorju je blagoslovljen novootvoreni informacijski centar “Mary’s Meals”.

Došla i obitelj osnivatelja

Održana je misa zahvalnica za Udrugu “Marijini obroci” koja svaki dan hrani više od 13 milijuna djece u školama najsiromašnijih zemalja svijeta, piše Večernji list BiH. Misu je predvodio nadbiskup Henryk Hoser, apostolski vizitator i Papin izaslanik za župu Međugorje, koji je “Marijine obroke” nazvao „Banket ljubavi“. Centar je blagoslovio škotski biskup Johan Keennan, u nazočnosti nadbiskupa Hosera, međugorskog župnika fra Marinka Šakote i osnivatelja “Marijinih obroka” Magnusa MacFarlane Barorowa, njegove obitelji i drugih članova te udruge iz cijelog svijeta. “Marijini obroci” u Međugorju su nastali kao plod brojnih malih djela ljubavi. Sramežljivi uzgajivač lososa iz Škotske jedne je večeri 1992. s bratom pio pivo u pubu kada je na vijestima slušao potresne priče iz BiH i RH.

Sjedište i danas u baraci

Tada je odlučio pokrenuti nešto za što nikada nije mislio da će porasti na više od milijun toplih obroka u školama. Sve je počelo iz trošne barake koju mu je posudio otac kao skladište za potrepštine koje je dobivao kao odgovor na apel za pomoć ljudima pogođenima ratom. Upravo je ta stara baraka ostala sjedište organizacije koja dans djeluje u 14 najsiromašnijih zemalja svijeta. /HMS/

Najnovije