MEĐUGORJE: ​Pronađen nestali britanski državljanin

Pripadnici Hercegovačke gorske službe spašavanja (HGSS) Čitluk pronašli su oko jedan sat iza ponoći na nepristupačnom terenu između Međugorja i Čapljine nestalog britanskog državljanina.

Žurna akcija potrage i spašavanja pokrenuta je na nepristupačnom i opasnom terenu između Međugorja i Čapljine odmah nakon dojave o nestanku, odnosno nakon što je pedesettrogodišnji Poljak P.Z. s prebivalištem u Škotskoj javio hitnoj pomoći da je zalutao ‘s nekog brda’ kod Međugorja i izgubio se, izvijestio je u utorak Savez gorskih službi spašavanja u BiH.

Prikupljanjem informacija, primjenom suvremene teorije i metoda potrage te digitalnih alata koje gorske službe spašavanja koriste u svom radu, suženo je područje potrage i oko jedan sat iza ponoći potražni tim GSS-a pronašao je nestalog u nepristupačnom terenu između Međugorja i Čapljine.

Nakon toga pružena mu je prva pomoć te je uz pomoć gorskih spašavatelja spušten u Međugorje u 3.15 sati.

Jutrošnja akcija primjer je dobre suradnje Hitne pomoći Čitluk i gorskih službi spašavanja, a istovremeno pokazuje koliko je važno na vrijeme obavijestiti GSS o nestanku osobe na nepristupačnom terenu, navode iz Saveza./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

OSVRT

Sarajevo-prijestolnica fake antifašizma

Nakon svete mise koju je u sarajevskoj katedrali u subotu 16. svibnja služio kardinal Vinko Puljić za nevino pobijene na Bleiburgu i Križnom putu,...