MAZALICA: Ako Helez nije budala, onda za takvog čovjeka treba smisliti drugi naziv

Ministar obrane BiH Zukan Helez postao je sinonim za gluposti i budalaštine, a da se za to dobijaju poeni samo onda bi bio koristan za BiH, smatra zastupnik SNSD-a u Narodnoj skupštini RS Srđan Mazalica.

– Ne samo da uvrede koje je uputio članici Predsjedništva BiH Željki Cvijanović treba usmjeriti prema sebi, već smo na korak do toga da za čovjeka koji laže i govori gluposti počnemo koristiti izraz “Zukan”, po najvećem šampionu u toj disciplini – rekao je Mazalica Srni.

Mazalica je naveo da “bi Zukan, da se za svaku glupost i besmislicu dobivaju poeni na natjecanjima, tek i samo onda bio koristan BiH, jer bi redovito donosio zlatne medalje”.

Pravni i politički argumenti

On je naveo da je Cvijanović na sjednici Vijeća sigurnosti UN iznosila “samo i isključivo pravne i političke argumente, a da svaka tvrdnja ima uporište u dokazima, citatima, činjenicama”.

– Upravo zato mi od takvih kao što je Helez ne možemo čuti argumente, već samo uvrede. Kao što je na desetine puta pokazao da nema ni trun kredibiliteta, da se postavlja pitanje da li Zukana uopće komentirati, ali nažalost i na sramotu ove zemlje, taj lažov je ministar obrane i u stanju je da nam svima nanese štetu, što on redovito čini – rekao je Mazalica.

Da se vidi tko je on, kaže Mazalica, “treba navesti samo neke Zukanove bisere, koga demantiraju čak i institucije BiH, poput OSA-a, kad je govorio da predsjednik RS Milorad Dodik priprema bijeg iz BiH i da se u RS nalaze kampovi za obuku paravojnih formacija”.

– U lipnju 2023. je govorio kako ima plan B za obračun s Republikom Srpskom, ukoliko to prethodno ne urade Christian Schmidt i pravosuđe BiH. I sada to demantira, kad ga Željka Cvijanović optužuje za ratnohuškačku retoriku. Izgleda kad Zukan navečer popije i nešto lupi, to ujutro zaboravi – ocijenio je Mazalica.

Prema njegovim riječima, Helez je u lipnja 2022. zbog laganja pravosnažno osuđen na uvjetnu kaznu zbog davanja lažnog iskaza, tako da se njegovo gubljenje dodira sa stvarnošću može pripisati prije bezobrazluku, nego zaboravu i alkoholu.

Osam mjeseci zatvora

Mazalica je podsjetio da je Helez u listopadu 2014. osuđen na uvjetnu kaznu od osam mjeseci zatvora zbog kavanske tučnjave.

– Kao što vidimo, ministar nije u stanju ni da kontrolirati svoj temperament i najprimitivnije nagone, a mi očekujemo da bude razložan, da govori argumentima, te da na argumente Željke Cvijanović da smislen odgovor, umjesto sirovog vrijeđanja – naglasio je Mazalica.

Drugim riječima, kaže Mazalica, ministar “ne bi trebao biti jedan Zukan i govoriti neistine, gluposti i nanositi štetu sebi i drugima”.

– Jer ako Helez nije budala, onda za takvog čovjeka treba smisliti novi naziv. Predlažem da to bude upravo: zukan” – zaključio je Mazalica./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img