Matej Živković, nakon dva neuspjela atentata na Molitvenom doručku u Washingtonu

Zamjenik predsjednika komisije za vrijednonosne papire Federacije BiH Matej Zivković sudjelovao je na molitvenom doručku u Washingtonu na poziv članova američkog Kongresa.

Živković se susreo sa brojnim kongresmenima koji su već od ranije upoznati s dvostrukim pokusajem ubistva koji je Živković preživio.

Kongresmeni su izrazili uvjerenje da će kroz nedavno učinjeni veliki pomak u istrazi institucije BiH odmotati klupko te saznati identitete svih osoba uključenih u ovaj kriminalni akt.

Nakon dvije radne posjete Washingtonu prošle godine, Živković je detaljno upoznao kongresmene o učinjenom napretku te pokrenutoj inicijativi prema Parlamentu Federacije BiH za korekcije zakona o radu Komisije za vrijednonosne papire te izboru novih članova ovog tijela.

Na sastancima su kongresmeni identificirali organizirani kriminal i korupciju kao najozbiljniji problem s kojima se BiH susreće te obećali kontinuiranu podršku SAD u ovoj borbi.

Isto tako, kongresmeni su izrazili zadovoljstvo da su neki bitni procesi konačno pokrenuti u Tužiteljstvu BiH, a koji su od velikog značaja u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije.

Kongresmeni su upoznali Žvkovića o nedavno usvojenom zakonu o sprečavanju stranog iznuđivanja a kojim se strani dužnosnici bilo koje strane vlade mogu krivično goniti u SAD ukoliko traže ili nude mito američkom državljaninu ili američkoj kompaniji.

Živković je održao sastanak i ss predstavnicima političkih instituta u Washingtonu a koji se bave zapadnim Balkanom./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img