BILI I TRUBAČI IZ LESKOVCA

Mate Rimac i Katarina Lovrić vjenčali se u crkvi u Livnu: Na veliku proslavu stigli u žutoj Neveri

Katarina Lovrić (29) i Mate Rimac (32), vlasnik kompanije “Rimac automobili”, i crkveno su se vjenčali u Livnu, odakle su oboje rodom, piše 24sata.

Foto: Pixsell

Za razliku od intimne ceremonije u Splitu s 30-ak uzvanika u Titovoj vili Dalmacija, velika fešta s nekoliko stotina zvanica održala se u Livnu nasred polja u velikom šatoru.

Pred šator su od jutra dolazili kamioni s keteringom, a gostima je navodno bilo zabranjeno fotografiranje svadbe. Pred kuću inovatora i poduzetnika u mjestu Lištani gosti su pristizali autobusima, a pažnju je plijenila žuta Nevera.

Foto: Pixsell

Pred Katarininom kućom u Odžaku došli su trubači u kombiju leskovačkih tablica. Zaštitara je bilo mnoštvo, na svakom koraku i uz cestu kojom je prolazila kolona automobila sa zvanicama. Kako kažu mještani, Mate je pozvao sve Livanjce na feštu i sutradan. Gosti na vjenčanju se ludo zabavljaju, čuju se pjesme tamburaškog sastava koji pjeva “Ajde Mate da te oženimo, da se s tobom više ne patimo!”

Foto: Pixsell

Par je za temu vjenčanja odabrao prirodu pa su staklenu dvoranu u kojoj se nakon crkvenog obreda vjenčanja održava slavlje, okružili deseci bala sijena.

Rimac je Katarinu zaprosio prošle godine krajem srpnja na Jadranu. Par se poznaje 17 godina, a upoznali su se u njihovom rodnom Livnu. Djevojačku večer Katarina je provela u Livnu, a Mate momačku večer u Crnoj Gori.

Budući da je mladenki želja jednog dana posjetiti Madagaskar, nagađa se da će upravo tamo bračni par Rimac otputovati na medeni mjesec./HMS/

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

ŠIROKI BRIJEG

Svoje stihove govorili pjesnici iz Širokog Brijega, Mostara, Rame, Ljubuškog, Posušja i Imotskoga

Posljednji od četiri književna susreta ovogodišnje manifestacije „Književna večer s književnicima s područja Županije Zapadnohercegovačke“, u organizaciji knjižnica ove županije, upriličena je u Narodnoj...