MASAKR U TEKSASU: 19 mrtvih, 40 ranjenih

Više osoba je ubijeno u trgovačkom centru u El Pasu u Teksasu, a policija je privela jednog muškarca osumnjičenog za napad. U subotu ujutro došlo je do pucnjave na području trgovačkog centra Cielo Vista u Teksasu u blizini granice s Meksikom, a u izvješćima se također navodi da je do pucnjave došlo i u susjednom Walmartu. NBC News piše o 19 mrtvih i 40 ranjenih, dok je iz ureda gradonačelnika prvotno priopćeno je da su najmanje 22 osobe ranjene, prenio je CNN.

Glasnogovornik lokalne policije je objavio da je pucnjava okončana i da je priveden jedna osoba.

Gradonačelnik El Pasa Dee Margo je ranije rekao da su privedene tri osobe, no policijski narednik Robert Gomez kasnije je rekao da je priveden jedan muškarac te da policija vjeruje da je bio sam. Neki lokalni mediji su izvijestili da je priveden 21- godišnji bijelac i da je pucao jurišnom puškom AK-47 tzv. kalašnjikovom.

“Situacija je promjenjiva i dinamična. Za sada ne mislimo da ima više osumnjičenika no to se može promijeniti”, rekao je Gomez.

“Primarno pretražujemo Walmart, ali i obližnji trgovački centar. Zapravo cijelo područje”, rekao je glasnogovornik policije Enrique Carillo.

“Nema aktivne pucnjave, ali ne možemo potvrditi da je područje sigurno u ovom trenutku”, rekao je Carillo i dodao da je upucano više od 20 osoba, ali da ne može potvrditi točan broj smrtno stradalih.

SAD se nastavlja hvatati u koštac s nasiljem i masovnim pucnjavama koje “čiste” zemlju već godinama.

Prošli vikend je napadač ubio četiri osobe, a ozlijedio 12 na godišnjem festivalu češnjaka u Gilroyu u Kaliforniji.

Američki predsjednik Donald Trump oglasio se na Twitteru napisavši da su vijesti o masovnoj pucnjavi u El Pasu “jako loša i da je puno ubijenih”./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

OSVRT

Sarajevo-prijestolnica fake antifašizma

Nakon svete mise koju je u sarajevskoj katedrali u subotu 16. svibnja služio kardinal Vinko Puljić za nevino pobijene na Bleiburgu i Križnom putu,...