Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

MARTINOVIĆ S BERTONOM: Formiranje vlasti u FBiH ovisi o uspostavi vlasti na razini BiH

Predsjedatelj Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Tomislav Martinović primio je danas u nastupni posjet voditelja Misije OESS-a u Bosni i Hercegovini veleposlanika Bruce G. Bertona. Razgovaralo se o aktualnim političkim događanjima u Bosni i Hercegovini i Federaciji BiH, radu Doma naroda u mandatnom razdoblju 2018.-2022. godina, dosadašnjoj kao i novim oblicima suradnje Doma naroda Parlamenta Federacije BiH s Misijom OESS- u BiH, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Martinović je Bertona je izvijestio kako završetak konstituiranja vlasti u Federaciji BiH ovisi o završetku ovog procesa na razini BiH, odnosno formiranju Vijeća ministara BiH koje se očekuje krajem mjeseca, te kako očekuje da bi do ovog roka trebao biti završen proces uspostave vlasti na razini svih županija.

„Usporedo sa svim navedenim procesima planiramo zaokružiti proces konstituiranja Doma naroda, verificiranjem mandata trojici izaslanika iz reda srpskog naroda te izborom radnih tijela“, istaknuo je Martinović.

Govoreći o radu Doma naroda u novom sazivu Martinović je naglasio kako će se nastaviti s trendom dobre suradnje sa skupštinama županija, a sva rješenja donositi kompromisom i konsenzusom.

„Samo kompromisom i osjećajem za razumijevanjem i drugih, možemo osigurati bolju budućnost u Bosni i Hercegovini“ kazao je Martinović odgovorivši na pitanje glede izmjena Izbornog zakona, te dodavši kako se presude Ustavnog suda ne komentiraju nego provode.

Voditelj Misije OESS-a u BiH istaknuo je opredijeljenost Misije za nastavak suradnje s Domom naroda Parlamenta Federacije BiH na polju ljudskih prava i sloboda, te borbe protiv korupcije.

Martinović je izrazio spremnost za suradnju na svim navedenim poljima, počevši od ljudskih prava, kako pojedinačnih tako i kolektivnih.

Oblici suradnje Misije OESS-a i Doma naroda Parlamenta Federacije BiH bit će definirani na jednom od idućih sastanaka koji će uslijediti, zaključak je današnjeg nastupnog posjeta voditelja Misije OESS-a u BiH Domu naroda Parlamenta Federacije BiH./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte