IGRAČ STOLNOTENISKOG KLUBA MOSTAR

MARKO VUČIJAK ZA HMS: Idem na osvajanje naslova prvaka BiH u stolnom tenisu

„Nakon osvojenog stolnoteniskog turnira na Sveučilištu u Mostaru, cilj je osvojiti naslov prvaka BiH s ekipom Mostar“, kazao je za Hrvatski Medijski Servis Marko Vučijak, igrač ekipe Fakulteta zdravstvenih studija, koji je pobijedio na turniru stolnog tenisa u organizaciji Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru.

Vučijak ističe kako su njegovi protivnici bili jako kvalitetni i odlični gdje mu je najteži protivnik bio Marin Vranjić koji je pokazao najbolju igru od svih sudionika. Odluka da se ponovno organizira turnir u stolnom tenisu došla je od Tonia Galića, koordinatora za sport, njegovog fakultetskog kolege koji je dao ideju da ponovno ožive turnir nakon male stanke s koronavirusom.

Vučijak se osvrnuo i na idući prvi polufinalni dvoboj play-off-a za prvaka BiH u stolnom tenisu koji na rasporedu 14. svibnja u sarajevskoj Skenderiji s početkom u 12 sati, gdje gostuju protiv sarajevske ekipe Salađa.

„Ove godine smo igrali dva susreta s njima. Pobijedili smo u gostima s rezultatom 1:4, dok smo kod kuće izgubili 4:3. Ako moja ekipa i ja budemo na zadovoljavajućoj razini trebali bi pobijediti bez većih poteškoća, kaže Vučijak.

Stolnoteniski klub Mostar osvojio je drugo mjesto u Kupu Bosne i Hercegovine u stolnom tenisu. Foto: Facebook / HMS/

Vučijak je član Stolnoteniskog kluba Mostar od svoje sedme godine. Višestruki je osvajač medalja kako na lokalnoj tako i na međunarodnoj i nacionalnoj razini. Posebno ističe brončanu medalju u kategoriji najmlađih kadeta, prvu koju je osvojio za svoj klub.

„Imao sam osam godina, kao i moji suigrači Anton Ljubić i Sandro Soldo. Osvojili smo treće mjesto na ekipnom državnom prvenstvu za najmlađe kadete 2009. godine, tako da mi je ova medalja najdraža pokraj svih državnih i međunarodnih zlata, kaže sugovornik HMS-a.

Vučijak je, inače, student pete godine sanitarnog inženjerstva na Fakultetu zdravstvenih studija SUM-a.

„Teško je uskladiti to sve gdje imam predavanja i treninge kroz cijeli tjedan, a vikendom ili igramo domaće ili gostujuće mečeve Premijer lige. Malo mi se poklopilo ove godine da finalni susret doigravanja za prvaka BiH završava 29. svibnja. Mislim kako možemo osvojiti prvenstvo. Nakon toga fokusirat ću se na pripreme za nadolazeće ispite u lipnju. Nadam se da ću ostvariti zadovoljavajuće sportske i studentske rezultate, kaže Vučijak.

Pozvao je navijače da ih podrže u uzvratnom susretu u odlučujućoj utakmici za odlazak u finale koji je na rasporedu 15. svibnja u stolnoteniskoj dvorani na Rudniku s početkom od 12 sati. „Želio bih da dođe što više navijača da nas bodre u našoj dvorani, naši navijači su najbolji u BiH uvijek su uz ekipu u velikome broju. Potpora su od prvog do posljednjeg poena, veli./Valentino Marić/HMS/

Najnovije

PREDAVANJE IVANA LOVRENOVIĆA NA FILOZOFSKOM FAKULTETU:

„Od pismenosti do književnosti: Hrvatska književnost u BiH“

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru bit će održano predavanje na temu „Od pismenosti do književnosti: Hrvatska književnost u BiH“ književnika Ivana Lovrenovića 31....