Marko Tolja & Big Band otvaraju prvi Ljubuški Jazz fest

Koncertom Marka Tolje & Big Banda Makarska u ponedjeljak, 12. kolovoza u 21 sat  počinje 1. Ljubuški Jazz Festival.

Koncert će se održati u Gradskom parku u Ljubuškom pod vedrim nebom, a upotpunit će ga i bend učitelja Glazbene škole Ljubuški koji su, uz Grad Ljubuški, organizatori ovog Jazz Festivala. Osim ovog koncerta, organizatori su pripremili i Jazz radionice otvorenog tipa.

Ljubuški Jazz Fest kao ideja postoji već nekoliko godina, ali ne u klasičnom festivalskom smislu kao isključivo koncertni, revijalni program. Početnu ideju i srce festivala, uz koncerte kao neizostavni dio naravno, zapravo čini edukacija, točnije seminar jazza i improvizacije sa vrhunskim predavačima na solo instrumentima. Krajem kolovoza dolaze nam istaknuti jazz glazbenici iz Hrvatske i Slovenije koji će držati sedmodnevne jazz radionice otvorenog tipa za polaznike svih uzrasta na klaviru, saksofonu, bas gitari/kontrabasu, i na bubnjevima. Radionice će trajati od 23. do 30. kolovoza u Glazbenoj školi Ljubuški i ovim putem pozivamo glazbenike koji žele naučiti ili proširiti svoje znanje o jazzu i improvizaciji da se prijave na seminar aktivno ili pasivno.

Ali prije toga obvezno dođite svi u ponedjeljak 12. kolovoza u 21h u Ljubuški da zajedno otvorimo Jazz Festival uz Marka Tolju i momke iz BB Makarska, i da se pritom ugodno družimo i odlično zabavimo, poručili su organizatori.

Sve dodatne informacije o Jazz Festivalu u Ljubuškom možete pronaći na službenoj Facebook stranici.

Prijave za jazz radionice OVDJE./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije