Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

MARKIĆ PONOVIO: SOA nije “vrbovala” selefije iz BiH; zabrinjava nas povratak boraca iz Iraka i Sirije

Foto: PIXELL

Ravnatelj Sigurnosno-obavještajne ahencije RH (SOA) Daniel Markić i čelnici drugih sigurnosnih službi te Ureda vijeća za nacionalnu sigurnost RH na saborskom Odboru za nacionalnu sigurnost podnijeli su izvješća o radu za 2018. godinu.

Sjednica Odbora bila je zatvorena za javnost.

No, osim samih izvješća sigurnosnih službi, u središtu pozornosti javnosti jesu optužbe koje su proteklih dana stizale iz BIH, o tome da je SOA pokušala angažirati pripadnike selefijskog pokreta da prenose oružje te eksploziv u Bosni i Hercegovini, prenosi HRT.

Ravnatelj SOA-e Daniel Markić ponovio je da nisu “vrbovali” pripadnike selefijskog pokrete u BiH.

– Jasno negiram – toga nije bilo. S tim je osobama SOA, naravno, razgovarala i želi razgovarati jer moramo, radi vlastite sigurnosti i sigurnosti naših susjeda i sigurnosti EU-a i NATO-a. Zabrinjava nas povratak boraca iz Sirije i Iraka, ali ne samo nas, nego cijelu Europu”, izjavio je Markić.

– Što se nas tiče, odgovori koje smo dobili argumentirani su i točno je rečeno što se događa. Prema tome, onaj tko ne da argumente ima ozbiljan problem. Tu se, po meni radi očito o potrebama dnevnopolitičke situacije unutar BiH, a prelomilo se na Hrvatsku, rekao je predsjednik Odbora Ranko Ostojić./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte