HRVATSKI NOGOMETAŠI

Marcelo Brozović u teškoj konkurenciji osvojio nagradu za najboljeg veznjaka Serie A

Marcelo Brozović je dobio veliko priznanje za svoju sezonu u Interu, zapravo može se reći najveće individualno priznanje njegove karijere. Naime, on je službeno izabran za najboljeg veznog igrača talijanskog prvenstva. prenose Sportske novosti.

Serie A je službeno objavila najbolje igrače za ovu sezonu. Podijelila ih je po pozicijama pa su tako, uz Brozovića, svoje nagrade dobili Mike Maignan (za najboljeg vratara), Gleison Bremer (za najboljeg obrambenog igrača), Ciro Immobile (za najboljeg napadača) te Victor Osimhen (za najboljeg mladog nogometaša).

Nagrade su dodijeljene nakon analize podataka koje radi Stats Perform, a koji obuhvaćaju ne samo statističke podatke, nego i pozicioniranje igrače za vrijeme utakmice. Podaci se dobivaju korištenjem mnogobrojnim kamera koje su postavljene na talijanskim stadionima, a koji imaju Hawk-Eye sistem.

“Ova tehnologija nam omogućuje da analiziramo krucijalne stvari kao što su kretanje bez lopte kao i optimalno kretanje, odluke za vrijeme utakmice, kao i sudjelovanje u tehničkim postavkama momčadi”, objasnili su iz Serie A.

Marcelo Brozović je ove godine odigrao 34 utakmice u Serie A, sve od prve minute. Postigao je 2 gola te imao 1 asistenciju, ali je puno važniji u ostalim aspektima igre. S prosječnom ocjenom 7,25 je, po Sofa Scoreu, četvrti najbolji igrač Intera, odnosno 16. u cijeloj ligi./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije