Marcel Hirscher objavio kraj karijere

Jedan od najboljih skijaša svih vremena, 30-godišnji Austrijanac Marcel Hirscher objavio je kraj karijere. Osmerostruki osvajač velikog kristalnog globusa tu je vijest priopćio javnosti na austrijskoj televiziju u srijedu navečer.

– Danas je došao dan kada prekidam svoju aktivnu karijeru. Konačnu odluku sam donio prije dva tjedna, a mnogo je razloga iza toga. Ovo nije promjena posla, završava jedan period mog života i sutra počinje drugi, rekao je Hirscher.

Hirscher je u bogatoj karijeri osvojio šest malih kristalnih globusa u slalomu i šest u veleslalomu. Uzeo je i dva olimpijska zlata u Pyeongchangu 2018. godine (kombinacija i veleslalom) te srebro u Sočiju u slalomu. Osvojio je i sedam zlatnih medalja na Svjetskim prvenstvima, a u Svjetskom kupu pobijedio je 67 puta.

Ispred njega će na vječnoj ljestvici po broju pobjeda u Svjetskom kupu ostati Ingemar Stenmark koji je u karijeri došao do 86 prvih postolja.

Sjajni je Austrijanac pet od svojih 32 slalomskih pobjeda ostvario i na zagrebačkom Sljemenu./H/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

PODACI DIP-A

Na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj do 16.30 glasovalo 34,04 posto birača, manje nego 2016.

Na izbore za Hrvatski sabor je do 16.30 sati izašlo 34,04 posto birača u cijeloj Hrvatskoj, izvijestili su iz DIP-aRH.Usporedimo li to s izborima...