ZA ODGODU EURA

MANCINI: Nogomet može pričekati

Izbornik talijanske nogometne reprezentacije Roberto Mancini je u nedjelju izjavio da nema ništa protiv da se Europsko prvenstvo odgodi za 2021. godinu zbog pandemije koronavirusa.

– Ako možemo osvojiti europsko prvenstvo ovo ljeto, onda možemo i sljedeće, izjavio je Mancini za Rai Sport.

– Čekamo odluku UEFA-e, ali ja ću se prilagoditi svemu. Trenutačno je prirotet spašavanje života, nastavio je bivši igrač Sampdorije i Lazija.

UEFA se sastaje u utorak kada bi trebala donijeti odluku o eventualnoj odgodi ili otkazivanju nacionalnih prvenstava kao i Eura 2020 čije je otvaranje predviđeno za 12. lipnja u Rimu, a trebalo bi se održavati u 12 europskih država.

Sva sportska događanja u Italiji planirana do 3. travnja su odgođena ili otkazana zbog pandemije koronavirusa koja je na Pirenejskom poluotoku do sada odnijela 1.809 života,, a više od 24.000 osoba zarazila.

– Kada se vratimo normalnom životu i nogometu, bit ćemo sretniji, osjećat ćemo se slobodnije, moći ćemo se vratiti na stadione i zabavljati se, zaključio je
55-godišnji bivši trener Manchester Cityja i Intera. – Te dramatične situacije nas mogu učiniti boljima. Nadam se.

Italija, četverostruki svjetski prvak, samo je jednom 1968. godine osvojila naslov europskog prvaka./H/HMS/

Najnovije

SJEDNICA SKUPŠTINE HNŽ

Hercegovačko-neretvanska županija dobila Prostorni plan

Skupština Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) usvojila je na svojoj današnjoj sjednici Prostorni plan HNŽ-a. Taj dokument bio je na skupštinskim klupama još 2018. godine, ali je...