ŽALILI SE

Manchester City se ne miri s Uefinom kaznom

Sportski arbitražni sud (CAS) je u srijedu potvrdio da je zaprimio žalbu engleskog prvoligaša Manchester Cityja na odluku o izbacivanju iz europskih natjecanja prvaka na dvije godine zbog kršenja financijskog fair-playa.

‘Žalba je upućena protiv odluke sudskog vijeća Povjerenstva za financijsku kontrolu klubova (ICFC) donesene 14. veljače 2020.’, priopćio je CAS navodeći kako trenutačno ‘nije moguće’ reći kada će biti donesena odluka o žalbi.

Sudsko vijeće ICFC-a je 14. veljače donijelo odluku o isključenju aktualnog engleskog prvaka na dvije godine iz Lige prvaka uz kaznu od 30 milijuna eura.

Naime, ICFC je objavio da je provedena istraga ustanovila ‘ozbiljno kršenje pravila u razdoblju od 2012. do 2016. godine’.

City se tereti da je u svojim poslovnim knjigama vodio previsoke prihode od sponzorstava te je odbio surađivati tijekom istrage. Kazna stupa na snagu od sezone 2020./2021.

Manchester City večeras igra utakmicu osmine finala Lige prvaka protiv Real Madrida./H/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

HRS PISAO FEDERALNOM MINISTRU MANDIĆU I RAVNATELJU FZJZ DAVORU PEHARU

“Jeste li upoznati sa ilegalnim zatvorom otvorenog tipa u mjestu Srednja Špionica u općini Srebrenik?”

Mještani naselja Srednja Špionica u općini Srebrenik (Tuzlanska županija) nalaze se u karanteni te ga ne mogu napuštati. HRS se zbog toga obratio otvorenim...