NISU IZNENAĐENI

Manchester City izbačen iz Lige prvaka na dvije godine

Europski nogometni savez (UEFA) oštro je kaznila Manchester City zbog kršenja financijskog fair-playa. Engleski prvak suspendiran je iz svih UEFA-inih natjecanja, Lie prvaka i Europske lige, u sljedeće dvije sezone.

Kazna se ne odnosi na aktualnu sezonu već će početi teći od sezone 2020./2021.

City u ožujku u osmini finala Lige prvaka igra protiv Real Madrida.

UEFA je utvrdila da je City prekršio pravila o licenciranju i financijskom fair-playu između 2012. i 2016. godine, pa su uz suspenziju kažnjeni i novčano s 30 milijuna eura.

Manchester City je navodno zaobilazio pravila kada je u pitanju poslovanje sa sponzorima povezanim s vlasnicima kluba. Football Leaks je, u suradnji s njemačkim Der Spiegelom, objavio dokumente prema kojima se može zaključiti da je City pokušao zaobići neka UEFA-ina pravila oko financijskog fair-playa.

Engleski prvak je navodno dobivao financijske injekcije od investitorske kompanije iza koje stoje Ujedinjeni Arapski Emirati. Novac je upumpavan kroz sponzorske ugovore s kompanijama kao što je Etihad, glavni sponzor kluba.

Manchester City sada ima pravo žalbe Međunarodnom sudu za sport koje će i iskoristiti te samo oni mogu pobiti ovu odluku UEFA-e. Iz Cityja su kratko priopćili da su razočarani ovom odlukom, ali ne i iznenađeni, prenosi Index.

City zaobilazio pravila, kršio fair-play i nije surađivao u istrazi ovog slučaja

Sudsko vijeće, razmatrajući sve dokaze, ustanovilo je da je nogometni klub Manchester City počinio ozbiljne povrede UEFA-ina pravilnika o licenciranju i fair-playu precjenjujući svoje sponzorske prihode na svojim računima i u informacijama koje su ustupljene UEFA-i između 2012. i 2016. godine.

Sudsko vijeće je također utvrdilo da, kršeći propise, Manchester City nije surađivao u istrazi ovog slučaja od strane CFCB-ja./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije