INTERVJU

MAMIĆ: Opraštam se od Dinama i nogometa. Nikad se više neću vratiti u Hrvatsku

Bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić, koji je osuđen na šest i pol godina zatvora zbog izvlačenja milijuna iz Dinama, izjavio je da se oprašta od svog bivšeg kluba te da više nikad neće doći u Hrvatsku. 

Odustao od Dinama

”Ovim intervjuom se opraštam od Dinama i hrvatskog nogometa. Da nije bilo smrti Ćire Blaževića, već bih održao konferenciju za novinare i službeno se oprostio. U emotivnom smislu nikad neću odustati od Dinama, to je moj život, ali što se tiče mog rada i sudjelovanja u bilo kakvoj upravi, to je apsolutna prošlost. Može se tako reći. Dinamo je u smislu svakog mog rada i angažmana prošlost.

Neću se više baviti Dinamom, nego nogometom općenito. Bit ću samo običan navijač. Ja sam u jeseni života. Ćirina smrt me najviše potresla u životu. Iako mi je i otac umro, mislim da je ovo vrijeme ostavilo najveći utisak na mene. Neke stvari koje do sada nisam dobro razumio, nakon Ćirine smrti mislim da sam ih shvatio i moj oproštaj od nogometa je konačan”, rekao je Mamić za Glas Srpske, a onda je rekao što misli kako vidi Dinamo u budućnosti bez njega:

“Što bude, život ide dalje. Nema nezamjenjivih. Naravno, mogao sam još puno napraviti, bez obzira na to što je moja situacija specifična, u BiH sam pet godina, mogao sam s ove pozicije puno pomoći Dinamu i hrvatskom nogometu. Vidim da ljudi koje sam stvorio misle da mogu bolje od mene, da im ne trebam, zašto da se guram, ništa ne zamjeram, ne osjećam se izdano niti prodano. Međutim, ne želim više sudjelovati ni u kakvim procesima u Dinamu i hrvatskom nogometu.”

Nikad se više neće vratiti u Hrvatsku

Mamića su pitali zanima li ga ishod Skupštine Dinama koja će se održati u ožujku.

”Što se tiče mog angažmana, ne. U smislu čovjeka koji voli Dinamo i koji bi želio nastaviti putem na kojem smo moj tim i ja radili, mene to isto ne zanima.”

Bjegunac Mamić je rekao i kako se više ne namjerava vraćati u Hrvatsku, piše Index.hr.

”Još mi se sudi u Hrvatskoj. Međutim, nisam opterećen. U Hrvatsku se sigurno neću vratiti. Čekam ishod svoje tužbe u Strasbourgu. Mislim da će biti usvojena ove godine, da dobijem moralnu satisfakciju. Ako Bog da, ne opterećujem se time. Plan je da živim u BiH do kraja života i da živim što bolje. Nogomet me apsolutno više ne zanima. Kakav god bio sudski ili bilo koji drugi ishod, ja ću nastaviti živjeti u Bosni i Hercegovini”, zaključio je./HMS/

spot_img

Najnovije

spot_img