Makedonac opljačkao 20 stanova u Banja Luci, našli ga i uhitili u Sarajevu

Banjalučka policija je u akciji kodnog naziva “Bitola”, otkrila počinitelja 20 kaznenih djela teških krađa, kojima je pričinjena materijalna šteta od oko 105.215 KM.

Akciju su proveli policijski pripadnici Policijske uprave Banja Luka, u suradnji sa policijom iz Gradiške i Trećom policijskom upravom MUP-a Županije Sarajevo, a uhićena je osoba inicijala A. B..

Neslužbeno, u pitanju je državljanin Makedonije Apostol Benedevski, odranije poznat policiji. On je tijekom-krim obrade u policiji priznao izvršenje kaznenih djela, piše Faktor.

On se sumnjiči da je od rujna 2017. pa do studenog ove godine izvršio dvadeset teških krađa na području grada Banja Luke.

U pretresu stana u Sarajevu koji je osumnjičeni koristio pronađeni su i oduzeti predmeti koji potiču iz kaznenog djela: zlatni nakit, satovi, provalnički alat, prilagođeni ključevi, specijalne folije “Lomači”, cilindrične brave, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa navedenim kaznenim djelima.

Foto: PU BANJA LUKA

– U ovim aktivnostim izvršena je i kriminalistička obrada nad osobama LJ. I. i E. A. Nakon kriminalističke obrade A.B. je sproveden u Službu za poslove sa strancima, terenski Centar Banja Luka, jer u zakonskom roku nije prijavio mjesto boravka u Bosni i Hercegovini – priopćeno je danas iz Policijske uprave Banja Luka.

Napominju i da je akcija provedena pod nadzorom Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka i Županijskog tužiteljstva Županije Sarajevo, a po naredbama Općinskog suda u Sarajevu.

Određene aktivnosti u okviru ove akcije su i dalje u tijeku./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

Starac zario sebi nož u stomak

Stariji muškarac R.K. koji živi na području općine Odžak pokušao je samoubojstvo oštrim predmetom. Potvrđeno je ovo iz policije, piše Oslobođenje.- Informaciju o...