MAJKIĆ: Vijeće ministara usvojit će ANP

Izaslanica Kluba Srba u Domu naroda Parlamenta BiH Dušanka Majkić upozorila je u izjavi Srni da bi Vijeće ministara u tehničkom mandatu na narednoj sjednici 12. studenog, pod točkom materijali iz nadležnosti Komisije za NATO integracijsk proces BiH, moglo usvojiti Nacrt godišnjeg nacionalnog programa za članstvo u NETO-u(ANP).

– Sjednica zakazana za 12. studeni ima opsežan dnevni red od 75 točaka i tekuća pitanja, s velikom vjerojatnoćom, da će neke od točaka biti naknadno dodane, kao na primjer imenovanje direktora Agencije za istrage i zaštitu BiH – rekla je Majkić.

Ona je kazala da je pod točkom 44 predloženog dnevnog reda kamufliran Nacrt godišnjeg nacionalnog programa BiH 2018-2019. godine, koji je u nekoliko navrata skidan s dnevnog reda sjednica Vijeća ministara, što se posljednji put dogodilo 4. ožujka.

– Ključno pitanje je hoće li Vijeće ministara u tehničkom mandatu ovog puta donijeti odluku u vezi slanja ANP-a u Bruxelles i time, uz podršku srpskih ministara u vijeću ministara u tehničkom mandatu, ispuniti želje bošnjačkih i hrvatskih političara kada je u pitanju NATO put BiH – ukazala je ona.

Ona je ocijenila da je moguće da stavljanje ove točke na dnevni red predstojeće sjednice vijeće ministara u tehničkom mandatu predstavlja samo opipavanje pulsa u Republici Srpskoj, iako nema sumnje da zadržavanje SDS-a i PDP-a na vlasti na razini BiH već više od godinu dana zahtijeva “vraćanje duga političkom Sarajevu i međunarodnoj zajednici prihvaćanjem ANP-a”.

– Koja god varijanta bude prevladala na narednoj sjednici Vijeća ministara u tehničkom mandatu, evidentno je da SDS i PDP održavaju ANP i dalje živim bez obzira na Rezoluciju Narodne skupštine BiH o vojnoj neutralnosti – navela je Majkić.

Osvrćući se na nedavnu izjavu ministrice obrane BiH Marine Pendeš da se bliži kraj 2019. godine, te da je neophodno preimenovati ANP za narednu godinu, Majkić je upozorila da nije slučajno da je to pitanje na predloženom dnevnom redu sjednice zakazane za 12. studeni, kako bi se, možda, usvojilo tijekom telefonske sjednici na kojoj se glasa SMS porukama./Srna/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

MOSTAR

“Kosača” u bojama američke zastave uz poruku “Zajedno protiv korupcije”

Zgrada hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru večeras je u bojama američke zastave, uz natpis "Zajedno protiv korupcije", javlja Hrvatski Medijski Servis.Ovaj čin...