Majka iz Busovače nudi 5.000 eura za informaciju o sinu

Neutješna Ružica Trogrlić iz Busovače već 26 godina uzalud traži sina Nenada, koji je, kao 22-godišnjak, nestao 15. rujna 1993. godine u Zenici. Sada nudi nagradu od 5.000 eura za bilo kakvu korisnu informaciju, piše Avaz.

Sjeća se da je kobnog dana Nenad izašao iz stana kupiti cigarete i od tada mu se gubi svaki trag.

– Tijekom svih godina potrage i boli koju proživljavam, razočarala sam se u sve i svakoga. Ne pitam odavno tko ga je ubio, niti kako i zašto, jedino tražim informacije gdje su kosti mog djeteta – kroz suze govori Ružica Trogrlić, koja ne krije kako strahuje da se Nenadu dogodilo ono najgore.

Do sada je dobila samo jednu anonimnu informaciju, da je njezin sin prisilno odveden u kombiju zelene boje u nepoznatom smijeru.

Iako njezin apel za pomoć nije naišao na sluh kod nadležnih, tražila je pomoć na sve strane. Na kraju su joj se javili iz jedne organizacije iz Švedske i ponudili nagradu za pronalazak njezinog sina.

– Dobila sam od njih 5.000 eura za bilo kakvu informaciju o mom sinu. Njima se informacije mogu poslati na mail hrvatskobudenje@gmail.com – govori ona.

Budući da je oboljela od leukemije, odlučila je i putem medija potražiti pomoć.

– Jamčim anonimnost svakome tko javi informaciju o mom sinu.

Postoji dosta načina da se informacija pošalje anonimno. Bolesna sam i nadam se da će netko javiti prave informacije i pomoći mi da, dok sam živa, pokopam sina – kaže Trogrlić.

Šest mjeseci nakon nestanka sina ugledali su na djevojci, koja je tada prodavala cigarete ispred Robne kuće “Zeničanka”, gornji dio trenirke koji je on nosio tog dana.

– Obavijestili smo policiju i inspektore, ali ništa. Djevojka se pravdala da je njezin ujak u Kaknju prodavao odjeću i da je došao neki mladić i pitao ga može li zamijeniti trenerku za džemper – tvrdi ona./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

MARK ESPER

Američki ministar obrane protiv Trumpa, ne želi slati vojsku na prosvjednike

Američki ministar obrane Mark Esper izjavio je kako ne podržava slanje vojske na prosvjednike zbog smrti Georgea Floyda i rasne nejednakosti, distancirajući se od...