POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV RASIMA DEMIROVIĆA

Mafiji u Hercegovini nudio 100.000 eura za ubojstvo brata

Tužiteljstvo Unsko-sanske županije okončalo je istragu te podiglo optužnicu protiv Rasima Demirovića (55) iz Bihaća zbog sumnje da je poticao više osoba na ubojstvo svog brata Bajana Demirovića te zbog nanošenja teških ozljeda Bajanovom sinu Nevresu.

– Županijski sud u Bihaću potvrdio je predmetnu optužnicu te se očekuje zakazivanje ročišta za suđenje u ovom predmetu. Optuženi je pušten iz pritvora, ali su prema njemu određene mjere zabrane sastajanja s određenim osobama – priopćila je za ‘Avaz’ Irena Marjanović-Čavkić, glasnogovornica Tužiteljstva USŽ.

Rasimov pakleni plan početkom rujna prošle godine osujetili su istražitelji Federalne uprave policije, koji su presreli njegove razgovore sa mafijom u Hercegovini.

Dugovao novac

Predstavljajući im se kao netko tko ima razrađen biznis i veliku sumu novca, nudio im je 100.000 eura za likvidaciju Bajana.

Tražio je i da Bajanovog sina Nevresa naprave invalidom. Rasim ne samo da nije imao para nego je, navodno, bratu Bajanu dugovao 50.000 KM.

Netrpeljivost među braćom traje duže vrijeme zbog imovine. Bajan je imućan, posjeduje više firmi, a biznis je razvio na otkupu sekundarnih sirovina.

Rasim Demirović

Više puta pokušavao

– Osumnjičenom R. D. na teret se stavlja postojanje osnova sumnje da je od veljače do travnja 2019. godine u više navrata pokušao anagažirati određeni broj osoba koje bi izvršile ubojstvo oštećenog B. D. i nanijele teške tjelesne ozljede oštećenom N. D., za što je on bio spreman platiti sto tisuća eura – navedeno je u priopćenju Tužiteljstva USŽ./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE SŽ IZMJENIO ODLUKU

Omogućena zasjedanja parlamenata BiH i FBiH

Stožer civilne zaštite Županije Sarajevo donio je sinoć Naredbu kojom se iz točke 1. Naredbe od 29. ožujka ove godine, kojom je uvedena zabrana...