LUTKARSKO KAZALIŠTE MOSTAR U subotu predstava “Zmaj i princeze”

U subotu, 9.11. u 11,00 sati u Lutkarskom kazalištu Mostar možete pogledati više nagrađivanu predstavu “Zmaj i princeze”.

Ovo je priča o odgajanju djece. Prije svega, upućena roditeljima, odgajateljima, a i djeci.

„To je priča o jednoj princezi i jednom zmaju! Prvo smo izmislili bajku, zatim je umjetnica osmislila lutke i scenografiju, skladatelj je osmislio glazbu, a ja s glumcima počeo probe. I baš kao u bajkama, naša je kazališna bajka osmišljena za tri dana. Ali nekako…nije nam se svidjela princeza Sunčica (izmislili smo joj to ime). Nije stvar da u svijetu ne postoje takve princeze, jednostavno smo željeli da ona bude malo drugačija. Uvjeravam Vas da u kazalištu nema ništa bolje od toga da jednu Princezu zamijenimo drugom Princezom, Princezom Veselkom. Zatim je u istoj bajci zamijenimo drugom i još jednom i još jednom…Nakon mjesec dana posla potpuno smo se zbunili. Nismo znali koja je princeza bolja od ostalih. Ali kako mi radimo u kazalištu, a kazalište je za Vas, poštovani mali i veliki gledatelji, predstavaljamo Vam bajku o jednom zmaju i mnogo princeza, a Vi odlučite.“

„Zmaj i princeze“ je priča koju je po motivima Milade Mashatove osmislio i preradio Kyriakos Argyropoulos, a režirali Kyriakos Argyropoulos i Stanislav Stanev iz Bugarske. Lutke i scenografiju osmislila je i izradila Ani Lulieva, a predstavu je uglazbio Igor Karlić iz Rijeke. Prijevod – Ana Vasung iz Zagreba.

Predstava je nagrađivana više puta; 2015. Sarajevo Children MESS – najbolja predstava po izboru publike, 2018. Bugojno 23. Susret kazališta lutaka BiH – nagrada dječjeg žirija, 2018. Bugojno 23. Susret kazališta lutaka BiH – priznanje stručnog žirija Ivanu Nevjestiću za glumu i animaciju za ulogu Zmaja, 2019. Bugojno 10. Bugojansko lutkarsko bijenale – nagrada stručnog žirija za kolektivnu animaciju lutaka.

U predstavi igraju:Ivan Nevjestić, Ružica Bošković, Marta Haubrich. Ulaznice možete kupiti na blagajni Lutkarskog kazališta u subotu, 9.11.2019. od 10,00 sati, navodi se iz Lutkarskog kazališta./HMS/

Najnovije