MINISTAR UNUTARNJIH POSLOVA RS

LUKAČ: U BiH nema nikakvih uvjeta za rat

Ministar unutarnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač smatra da u BiH nema nikakvih uvjeta za rat niti ima bilo kakve potreba da neko o tome razmišlja.

“Siguran sam da ni na jednoj strani ni jedan normalan čovjek neće poslati svoje dijete u novi rat”, rekao je Lukač komentirajući posljednje izjave Bakira Izetbegovića o ratu.

On je istaknuo da “sadašnja generacija političara ne smije odvesti narod u neki novi sukob jer nikome ne bi dobro donio”.

Prema njegovim riječima, svi ljudi koji su sudjelovali u ratu i ratnim djelovanjima na bilo kojoj strani veoma dobro znaju da na ovom području rat nikome nije potreban niti ga tko želi.

“Ova sadašnja generacija političara ne smije odvesti narod u neki novi rat, ne smiju poslati mlade ljude kao što su nekada moju generaciju ne razmišljajući što će biti, a posljedica svega toga je što smo na sve strane imali na tisuće mrtvih, stotine tisuća raseljenih i još danas živimo veoma loše upravo zbog tih ratnih djelovanja jer se nitko ne može pohvaliti da mu je rat donio nešto dobro”, rekao je Lukač.

“Ako ova generacija političara pokušava na bilo koji način ponovo prizvati rat i pošalje mladu generaciju u neka nova ratna zbivanja”, kaže Lukač, “onda sav narod u BiH mora kazniti te ljude na primjeren način, odnosno u političkom smislu na izborima da im se ne dozvoli mogućnost odlučivati”.

“Znali smo i vidjeli da većina djece političara koji su poslali i mene i moju generaciju u rat nisu bila u tom istom ratu. Siguran sam da ni djeca političara koji danas prizivaju rat, kako bi bili velike vođe, također, neće biti u ratu, već će se skloniti negdje drugo, a za njihove ideje i ludosti trebaju ratovati i ginuti tuđa djeca”, zaključio je Lukač./Srna/HMS/

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

NOVI SPOR

Rusija naredila američkim diplomatima da napuste zemlju

Rusko ministarstvo vanjskih poslova naredilo je osoblju američkog veleposlanstva u Moskvi da napuste tu zemlju do 31. siječnja iduće godine, javila je u srijedu...