PREDSJEDNIK KLUBA ZASTUPNIKA HDZ BiH U ZD P BiH

LOVRINOVIĆ: SDA provodi dirigiranu anarhiju; Cikotić neće dobiti moj glas

Šef Kluba zastupnika HDZ-a BiH u Zastupničkom domu Parlamenta BiH Nikola Lovrinović smatra da izbori u BiH vrlo lako mogu biti ugroženi, te da je to još jedna prilika za SDA da “zakuha”.

Lovrinović smatra da se ne može drugačije objasniti sudjelovanje SDA u nezakonitom izboru članova Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) BiH, izravno protiv volje političkih partnera parlamentarne većine s kojom čine vlast.

Prema njegovim riječima, politička situacija u BiH je odavno ples na žici i svakog trenutka se može očekivati pogoršanje.

“Situacija nije dobra. Blokada dijela imenovanja, koju smo imali priliku gledati, usprkos ranijem dogovoru, pa i činjenica da proračun institucija BiH za 2020. godinu još nije usvojen i druge neke stvari su samo jedan od primjera potpune odsutnosti odgovornosti SDA“, rekao je Lovrinović za “Glas Srpske”.

On je dodao da su neka imenovanja završena nakon što SDA nije prošla taktika “ako prođe, prođe” s kojom svaki put nakon dogovora o nekim pomacima imaju dodatne zahtjeve.

Lovrinović je poručio da imenovanje Selme Cikotića za ministra sigurnosti BiH neće podržati zbog činjenica u vezi s ratnim zločinom nad Hrvatima Bugojna.

On smatra da su krivci za aktualnu političku situaciju svi, ali da je najveća odgovornost na SDA.

“Ta stranka najmanje pet godina bira parlamentarne partnere kad joj što treba. Tako je uvela novu demokratsku praksu ad hoc parlamentarne većine. U tome i jeste krivnja formalne parlamentarne većine koja joj to dopušta. To se može nazvati samo jednom riječju – dirigirana anarhija“, smatra Lovrinović./Srna/HMS/

Najnovije

ČAPLJINA

Pucnjava u središtu Čapljine, jedna osoba ozlijeđena

Jedna osoba ozlijeđena je u pucnjavi u petak u središtu Čapljine, piše portal Bljesak.info. Pucnjava se dogodila u Ulici Mate Bobana oko 20.30 sati. Ozlijeđena...