Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

LJUBUŠKI: Uz slapove Koćuše održana treća večer Ljubušaka

U sklopu programa manifestacije “Ljubuško ljeto 2019.” povodom proglašenja Grada Ljubuškog održano je Druženje iseljenika, u okviru projekta Dijaspora za razvoj koji provodi Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine i Vlada Švicarske, u partnerstvu s Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) i Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM ) koje su podržale organizaciju ovog događaja.

Tako je treću godinu za redom gradonačelnik Grada Ljubuškog Nevenko Barbarić okupio više od dvije stotine uspješnih i obrazovanih Ljubušaka, domaćih i onih koji svoju karijeru grade van granica Hercegovine, piše Ljportal.

Zamisao ovog susreta je spojiti domaće i raseljene te pokazati snagu zajedništva, a cilj druženja je stvaranje novih poznanstava i razmjena iskustva.

„Postajemo sredina u koju se rado dolazi i provodi godišnji odmor. Poljoprivreda je naš najveći potencijal. Nije nam lako, ali pravimo iskorake iz godine u godinu. Imamo blagi rast uposlenih i nove investicija , pravimo iskorake u turizmu, zatim u gospodarskoj grani koja je definitivno jedna od naših razvojnih mogućnosti. Ulažemo u projekte zaštite okoliša i iz godine u godinu smo uređeniji i naš Ljubuški postaje ljepši , uredniji, urbaniji i postaje mjesto ugodna življenja“, kazao je Barbarić ponosan jer je Ljubuški stekao status Grada te poručio „Moja obaveza kao gradonačelnika je uspostavljati čvršće veze s iseljenim Ljubušacima i biti na raspolaganju za njihove potrebe, učiti na njihovim iskustvima i preko njih promovirati naše potencijale te lobirati za nove investicije. Stoga će ovakvih li sličnih druženja biti i ubuduće na dobrobit našega Ljubuškog i svakog našeg žitelja.“

Uz predstavnike vlasti, zatim gospodarstvenike, direktore javnih poduzeća, svećenike i druge istaknute i uspješne Ljubušake susretu je nazočio i ambasador Republike Hrvatske u BiH Ivan Sabolić, zatim državni tajnici Mario Šiljeg i Zvonko Milas te glavna tajnica HDZ BiH Miljana Glamuzina koja je bila inicijator prvog druženja.

Za dobru atmosferu tijekom večeri bili su zaslužni članovi Kluba kulture Libuša koji su svojom izvedbom izazvali oduševljenje prisutnih, a u glazbenom dijelu programa nastupila je klapa Concordia Međugorje./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte