Hrvatski Medijski Servis

LJUBUŠKI: Tjedan sudske nagodbe od 6. do 17. studenog

“Tjedan sudske nagodbe” održati će se u vremenu od 06. do 17. studenog 2017. godine, prenosi Dnevnik.ba.

Stalno povjerenstvo za učinkovitost sudova Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH (Stalno povjerenstvo VSTV-a BiH) usvojilo je zaključak u skladu s kojim će se u svim prvostupanjskim i drugostupanjskim sudovima u BiH provoditi navedena aktivnost sudske nagodbe.

Cilj ove aktivnosti je u odabranom vremenu zakazati ročišta u što većem broju predmeta u kojima postoji mogućnost sklapanja sudske nagodbe, te da se stranke aktivnije upute svoje sporove rješavati na ovakav način.

Primjenom aktivnosti “Tjedna sudske nagodbe” VSTV želi utjecati na rješavanje što većeg broja sporova mirnim putem, a osnovni prioritet je brzo i učinkovito rješavanje predmeta, s posebnim naglaskom na zadovoljstvo stranaka ishodom spora i uslugom suda.

U skladu s navedenim, poduzeti će se pripremne radnje za realizaciju ove aktivnosti, identificirati predmeti po kojima je moguće ostvarivati sudsku nagodbu, te zakazati ročišta u skladu s fazom u kojoj se predmet nalazi.

Ovim putem koristimo priliku obavijestiti javnost o navedenim aktivnostima, te pozvati stranke aktivno se uključiti u rješavanje sudskih sporova mirnim putem, ostvarujući na taj način, kako zadovoljstvo stranaka ishodom, brzinom postupka i smanjivanjem troškova, tako i učinkovitost pravosudne zajednice, stoji u priopćenju iz Općinskog suda Ljubuški. /HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte