LJUBUŠKI Nino Ćorić predstavio ‘Korporativnu komunikaciju’

U lapidariju franjevačkog samostana sv. Ante na Humcu večeras je predstavljena knjiga “Korporativna komunikacija” Nine Ćorića.

– Tek sad postajem svjestan da sam napravio nešto ozbiljno i da skup logičko postavljenih riječi ostavlja neki trag… Ova knjiga je samo ozbiljan pokušaj da objasni korporativnu komunikaciju – rekao je o svojoj knjizi Nino Ćorić.

Autor je kazao kako je svoje djelo odlučio predstaviti u Ljubuškom zbog toga što i sam dolazi iz tog hercegovačkog grada te najavio promociju “Korporativne komunikacije” u Mostaru i Sarajevu.

Urednica knjige Davorka Topić Stipić kazala je kako se vrijednost neke knjige ogleda u tomu koliko joj se puta vraćamo nakon što smo je pročitali, dodavši kako je Ćorićeva knjiga u svakom svom dijelu jasna i precizna.

– Konceptualno, knjiga je podijeljena na četiri cjeline i svaka od njih bavi se pojedinim sustavom i objašnjava određene vrste komunikacije. Tijekom rada na knjizi autora sam pitala mora li se toliko puta spomenuti riječ ‘korporativni’ na što joj je autor rekao da mora. To je bila jedina moja sugestija koja meni kao urednici nije uvažena – kazala je Topić Stipić.

Sveučilišni profesor Ilija Musa rekao je kako se u ovoj knjizi vidi iznimno bogata praksa koju je autor stekao kroz 20 godina iskustva na rukovodećim pozicijama, ali i znanstvenim habitusom kojeg je stekao kroz rad na fakultetu.

Govoreći o ishodima korporativne komunikacije, Musa je kazao kako je obrađen pojam korporativne kulture u kojoj je autor obrazložio različitosti korporativne komunikacije i korporativne kulture.

– Brendiranje je samo jedan od elemenata nekog brenda. Ćorić govoreći o brendiranju govori kroz primjer Volkswagena koji je postao korporativni brand. Nino zna kako stvoriti korporativni brend i to je više puta pokazao…. Ovu knjigu mogu preporučiti menadžerima i vlasnicima kompanija, medijskim djelatnima, studentima i svima koje ovo područje zanima – kazao je Musa.

Nino Ćorić voditelj je studija Odnosa s javnošću Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, a od 2000. do danas obnašao je niz funkcija u mnogim tvrtkama i organizacijama u kojima se, među ostalim, bavio i korporativnom komunikacijom./F/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

VRSALJKO NIJE NASTUPIO

Atletico uvjerljiv protiv Mallorce

Nogometaši Atletica učvrstili su na trećoj poziciji Primere pobjedom na svojoj Wandi nad Mallorcom 3-0 u prvoj utakmici 34. kola.Alvaro Morata je iz penala...