LJUBUŠKI: Milenko Nižić, optužen za poreznu utaju, sporazumno priznao krivnju

Milenko Nižić, rođen 1967. godine u Ljubuškom, državljanin BiH i pravna osoba “Nižić-Šport” export-import, poduzeće za trgovinu i usluge d.o.o. Ljubuški, sporazumno su priznali krivnju i s tužiteljem iz Odjela III zaključili sporazum o priznanju.

Sporazumom je predviđeno da se optuženom Milenku Nižiću izrekne uvjetna osuda od osam mjeseci zatvora, koja se neće izvršiti ako optuženi ne počini novo kazneno djelo u razdoblju od dvije godine. Također, optuženom Nižiću izrečena je novčana kazna u iznosu od 1.000 KM, a pravnoj osobi-poduzeću u kojem je on ovlaštena osoba novčana kazna od 5.000 KM.

Optuženi u ovom predmetu uplatio je sva porezna dugovanja, u iznosu od oko 100.000 KM u koji su uključene i pripadajuće kamate, te je na taj način novac vraćen u proračun BiH.

Predložena kazna u skladu je s ulogom optuženih u izvršenom kaznenom djelu kao i težini kaznenog djela, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH./HMS/

Najnovije

TRENER ZRINJSKOG

Jakirović najavio veliki derbi: Sastaju se dva najtrofejnija kluba u posljednjih 20 godina

Zrinjski je lider premijerligaške karavane i kao favorit dočekuje trećeplasirano Sarajevo, no bordo tim je posljednjih godina itekako znao da dođe do dobrih rezultata...