LJUBUŠKI: Jaslice obitelji Brkić iz Šipovače oduševljavaju posjetitelje

Božićna jelka i jaslice tradicionalni su dekor katoličkih domova u Božićno vrijeme.

Imati što ljepše ukrašenu jelku i jaslice u domu želja je brojnih obitelji. Da bi u tome i uspjeli, ponekad i danima zajednički rade na njihovom postavljanju i uređivanju, piše Sipovaca-portal.com.

Među njima je i obitelj Vidoslava Brkića iz Šipovače, koja dugi niz godina u svom domu postavlja jaslice. Tako je bilo i prije nekoliko dana, kada su Brkići u svom domu izradili i postavili dosta velike, lijepe i pomalo neobične jaslice, koje oduševljavaju posjetitelje njihova doma.

Jaslice kroz povijest

Prve jaslice postavio je sv. Franjo Asiški u talijanskom mjestu Grecciju 1223. godine. Prve jaslice s figuricama, postavljene su u samostanu Fussen u Bavarskoj, 1252. godine.

Jaslice kakve danas poznajemo potječu iz 16. stoljeća, a procvat su doživjele nakon Prvog svjetskog rata. Najstarije hrvatske jaslice, čuvaju se na otočiću Košljunu kraj Krka./HMS/

Najnovije

DIPLOMATSKA OFENZIVA

Veleposlanstvo SAD-a se oglasilo o uvođenju 5G mreže u BiH

Veleposlanstvo SAD-a u BiH tvrdi da dopuštanje nepouzdanim, visoko rizičnim ponuđačima da postanu dio bilo koje mreže čini sustave podložnim smetnjama. Tvrde da se...