Ljubuški dobio solarnu klupu u središtu grada

Park u središtu Ljubuškog od danas krasi solarna klupa, koju je donirala tvrtka EOS Matrix BiH. Pametne klupe omogućavaju napajanje mobilnih telefona i tableta uz osvjetljenje, pružajući stanovnicima grada pristup električnoj energiji čak i tijekom boravka u parku.

Primopredaji solarne klupe uime Grada Ljubuškog nazočio je Antonio Radić, savjetnik gradonačelnika za gradski razvoj Grada Ljubuški, te je prenio poruku gradonačelnika Ljubuškog Vedrana Markotića.

“Solarna klupa za Grad Ljubuški predstavlja važan korak ka stvaranju javnih prostora koji nadilaze norme funkcionalnih, i ulaze u zonu modernih, održivih prostora. Ove kvalitete su sve važnije u ovom digitalnom vremenu, koje nam uzima dosta vremena, ali istovremeno pruža mogućnost da radimo od bilo kuda, da komuniciramo u realnom vremenu i uz kamere sa svojim obiteljima i prijateljima, a i poslovnim suradnicima. Upravo stoga i mi, u Gradu Ljubuškom, potpomognuti partnerstvom s privatnim sektorom, danas tvrtkom EOS Matrix BiH, bliži smo ostvarenju naših ciljeva u modernizaciji grada i stvaranju okruženja koje će biti korisno i za građane”, glasila je poruka gradonačelnika Markotića.

Direktor tvrtke EOS Matrix BiH Petar Mrkonjić je naglasio kako solarna klupa nije samo estetski dodatak centru grada, već je i praktično rješenje koje omogućava građanima da, dok se odmaraju, napune svoje mobilne uređaje, čak i da rade dok uživaju u okruženju igrališta.

“Uvjeren sam da je ovo mali, ali važan doprinos unaprjeđenju kvalitete života ljudi svih generacija. Odluka da doniramo baš solarnu klupu bila je strateška i nadam se da će sve nas podsjetiti na važnost odgovornih, održivih praksi. Mislim na korporativne društvene odgovornosti kojoj smo predani, na izbor obnovljivih izvora energije, pa i pametan i odgovoran odnos u donošenju ekonomsko-financijskih odluka. Ova donacija je naš način da prakticiramo društvenu odgovornost, ali i da ukažemo kako je sve, od ovog trenutka, u rukama i u odgovornosti građana”, rekao je Mrkonjić, navodi se u priopćenju tvrtke EOS Matrix BiH./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img