LJUBIĆ ZA HMS: Postavlja se pitanje prihvatljivosti “Bakirova Vulina” u vlasti FBiH i BiH

Predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog Narodnog Sabora i predsjednik odbora Hrvatskog Sabora za Hrvate izvan Hrvatske dr Božo Ljubić komentirao je jučerašnju izjavu drugog bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića da BiH mora provesti preude Europskog suda za ljudska prava u Strasbourgu u predmetima Sejdić-Finci, Zornić, Pilav i Šlaku, bez čega, kako kaže, nema europskog puta, dok presude Ustavnog suda BiH gotovo nije ni spomenuo.

Ljubić je u izjavi za Hrvatski Medijski Servis kazao kako se dvoumi bi li uopće komentirao Komšićeve izjave iz razloga što kao član Predsjedništva “nije legitiman predstavnik hrvatskog naroda, a kao stranački lider nije naročito relevantan”.

-Zapravo Komšićevu ulogu u politici „političkog Sarajeva“ bih mogao usporediti s ulogom Aleksandra Vulina u srbijanskoj politici. Niti jedan niti drugi sami po sebi, niti njihove stranke, nisu relevantni osim ako su glasnogovornici politika Aleksandra Vučića odnosno Bakira Izetbegovića. Slučajno ili ne, Vulin je ministar obrane u Srbiji a Komšićev DF reflektira na ministra obrane u BiH, izjavio je Ljubić za HMS.

U tome što netko insistira da se provede presuda Europskog suda za ljudska prava po predmetu Sejdić Finci,  i ostalim povezanim, Ljubić ne vidi ništa sporno.

-To je i politika Hrvatskog narodnog sabora BiH, uz uvjet da se pozicija tri konstitutivna naroda izjednači glede utjecaja na izbor legitimnog predstavnika, što je sada jedino Hrvatima onemogućeno, naglašava sugovornik HMS-a.

Po Ljubićevom mišljenju problem je što je Komšić opetovano potvrdio da je jedini motiv ulaska njegove stranke u vlast „onemogućiti usvajanje izmjena Izbornog zakona po presudi Ustavnog suda BiH u „predmetu Ljubić“ i predmetu Mostar“.

-Dakle, Izetbegović ga i pored toga ili upravo zbog toga stavlja u „bošnjačku reprezentaciju“ za uspostavu vlasti u Federaciji BiH i Vijeću ministara BiH. Provedbu ovih presuda Ustavnog suda BiH, odnosno izmjene Izbornog zakona temeljem ovih presuda, Hrvatski Narodni Sabor drži strateškim hrvatskim nacionalnim interesom ali i strateškim državnim interesom, preduvjetom za stabilizaciju političkih odnosa u BiH neophodnih na putu u EU. Temeljem toga, iznoseći svoje osobno mišljenje, postavlja se pitanje  prihvatljivosti stranke koja to negira čak i kao partnerova partnera, kaže predsjednik GV HNS BiH dr Božo Ljubić. /HMS/

Najnovije

DINAMO U EUROPI

VIDEO Ademi žestoko reagirao na dobacivanja s tribina u Beču, poletjele su psovke

Dinamov kapetan Arijan Ademi nije mogao pomoći momčadi koja je izgubila u Beču od Rapida, ali je stigao s ekipom koju je bodrio u...