Ljubić za HMS: Komšićeva izjava poruka Hrvatima da se plebiscitarno izjasne za kandidata HNS-a

Najava člana Predsjedništva BiH i predsjednika Demokratske fronte Željka Komšića da će njegova stranka za člana Predsjedništva BiH imati „kandidata iz reda hrvatskog naroda“ samo još jedna poruka i potvrda Hrvatskom narodu u Bosni i Hercegovini i svima koji mogu glasovati na ovim izborima, da se plebiscitarno izjasne u podršci kandidatu za hrvatskog člana Predsjedništva kojega će predložiti Hrvatski narodni sabor Bosne i Hercegovine, izjavio je za Hrvatski Medijski Servis predsjednik Glavnog vijeća HNS-a i zamjenik predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamenta BiH Božo Ljubić.

-Nažalost, ne mogu reći kako sam iznenađen ovakvom odlukom gosp. Komšića uzimajući u obzir da je u dva navrata osobno iskoristio priliku biti izabran za hrvatskog člana predsjedništva, pretežito glasovima Bošnjaka. Ipak, želio sam vjerovati kako je konačno uvidio koliko je to bilo štetno za međunacionalne odnose i za Bosnu i Hercegovinu, posebice nakon što je i federalna izvršna vlast nakon prošlih izbora formirana na sličan način. Nažalost, izgleda da ili nije uvidio, ili mu te vrijednosti ne znače mnogo. Biti će najprije da je politički oportunizam nadvladao načela i političku etiku, izjavio je Ljubić za HMS.

Podsjetimo, predsjednik Demokratske fronte, stranke s dominananto bošnjačkim članstvom i naklonošću bošnjačkog biraćkog tijela, izjavio je za Federalnu televiziju kako je Predsjedništvo DF-a raspravljalo o tome kandidirati Bošnjaka ili Hrvata i svi su, kako je rekao jednoglasno odlučili da DF treba kandidirati Hrvata za člana Predsjedništva BiH i potpredsjednika Republike Srpske.

Zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamenta BiH i predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora Božo Ljubić  smatra kako bi Komšić svoju vjerodostojnost kao političar, kakvim se predstavlja, svjedočio kada bi primjerice za člana Predsjedništva B i H iz Federacije kandidirao Bošnjaka i Hrvata, a u RS imao kandidate za sve čelne funkcije uključujući Predsjednika i oba dopredsjednika.

-Ovo je samo još jedna poruka i potvrda svima u Bosni i Hercegovini i prijateljima izvana da se  Bosna i Hercegovina mora žurno ustavno transformirati po mjeri sva tri njena konstitutivna naroda ukoliko je se želi učiniti samoodrživom ili uopće održivom  državom, izjavio je Ljubić za HMS.

Podsjetimo, kao kandidat SDP-a Željko Komšić izabran je u dva navrata za hrvatskog člana Predsjedništva BiH bošnjačkim glasovima, što je izazvalo ogromno nezadovoljstvo među bh Hrvatima, pogoršalo bošnjačko-hrvatske odnose i destabiliziralo Bosnu i Hercegovinu.

Komšić u izjavi za FTV nije želio otkriti tko će biti kandidati DF-a za hrvatskog člana Predsjedništva BiH i dopredsjednika RS, ali nije isključio mogućnost da to budu Damir Marijanović, bivši ministar obrazovanja Kantona Sarajevo, za kojeg Komšić ne zna što je po nacionalosti, ili sarajevski akademik Slavo Kukić./HMS/

1 COMMENT

Comments are closed.

Najnovije

ZA ONE KOJI NE ZNAJU ILI SE PRAVE LUDI

Tko su legitimni predstavnici i zbog čega bez legitimnog predstavljanja nema demokracije?

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković kazao je za N1 kako termin "legitimno predstavljanje" ne postoji na "Wikipediji i drugim mjestima", ali da tamo...