Hrvatski Medijski Servis

LJUBIĆ: Ovakva država ne može dalje prema Europskoj uniji

Predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskoga narodnoga sabora BiH Božo Ljubić komentirao je moguću pobjedu Željka Komšića kao kandidata za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Ljubić je istaknuo da s rezultatima nije upoznat jer još nisu objavljeni ni preliminarni rezultati, ali je ipak istaknuo svoje mišljenje o cjelokupnom izbornom procesu.

Ovi izbori su nezakoniti, neustavni, nelegitimni i nepravedni. Bez obzira na to kakav bio rezultat na ovim izborima, vlast se prema zakonu ne može formirati u FBiH ni na razini države, naglasio je Ljubić.

Po meni, jedino rješenje za BiH je da legitimni predstavnici naroda, zajedno s predstavnikom međunarodne zajednice, odmah, čim ovaj proces završi, sjednu i dogovore izmjene Izbornoga zakona BiH i da se organiziraju prijevremeni izbori, rekao je predsjednik Glavnog vijeća BiH.

Ljubić je dodao i da su svi izbori od 2002. godine do danas nezakoniti i neustavni, suprotni Ustavu BiH.

Prema tome, ovako ustrojena država, s ovakvim Izbornim zakonom, ne može dalje prema Europskoj uniji, ne može biti servis svojim građanima i narodima, zaključio je Ljubić./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte