PREDSJEDNIK GLAVNOG VIJEĆA HNS BIH

LJUBIĆ: HNS predlaže da se sjedište OHR-a preseli u Bruxelles

Predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora BiH Božo Ljubić rekao je kako je odluka visokog predstavnika, o tehničkim izmjenama Izbornog zakona, sporna iz više razloga, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

– Pod pritiskom sarajevske ulice visoki predstavnik je odustao od promjena koje su značile povratak Hrvatima oduzetih ustavnih prava od strane njegovih prethodnika i zato jer je neizravno legitimirao da se prijetnjama i pritiscima mogu ishoditi politički ciljevi. Iz tog razloga HNS je predložio da se sjedište OHR-a preseli u Bruxelles kako bi mogao donositi nezavisne odluke, rekao je Ljubić, gostujući u Dnevniku Hrvatske televizije.

Osvrnuo se i na rok od šest tjedana koji je visoki predstavnik dao je strankama u BiH za konzultacije, prije nego nametne svoju odluku o popuni Doma naroda Parlamenta FBiH i funkcionalnosti Federacije BiH.

– HNS je pozvao na razgovore, ali znajući da zadnjih šest godina pokušavamo implementirati odluku Ustavnog suda, HNS je predložio 10-ak različitih modaliteta i bošnjačke stranke su sve odbile, a da nisu ponudile niti jedan kontra prijedlog. Nisam prevelik optimist da možemo doći do političkog dogovora, ali kada bi i došli nema vremena da se kroz parlamentarnu proceduru do početka predizborne kampanje donesu te promjene, istaknuo je Ljubić.

Komentirao je i izjave Bakira Izetbegović o prebrojavanju Bošnjaka.

– Ta ratno prijeteća retorika unosi nemir kod svih razumnih i miroljubivih ljudi. Mi Hrvati u BiH ovo shvaćamo kao prijetnju Hrvatima u BiH, naglasio je./HMS/

 

 

1 COMMENT

  1. Gospodine Ljubiću, ne svacaj te me krivo. Ali, koliko to vasi i drugi hrvatski predloga jos treba za “obicnu” ravnopravnost jednog velikog europskog krscanskog naroda u sredini Europe u 21. stoljecu na vlastitoj grudi??? Zasto je se tako lako ukinula HB? Tko je to naredio? Zar se covijek ponekad kao zatupnik Hrvatskog naroda, ne zapita: “Da li su moji zapadni takozvani saveznici, bas to, ili grobari mog vlastitog naroda a ja korisni idiot?”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

KATAR

Poljska svladala S. Arabiju- 2:0

Poljski nogometaši ostvarili su pobjedu u drugom kolu skupine C Svjetskog prvenstva, slavili su s 2:0 (1:0) protiv Saudijske Arabije uz prvi pogodak Roberta...