LIVNO: Vlada RH donirala 200 tisuća kuna za izgradnju srednje glazbene škole

Grad Livno dobio je od Vlade Republike Hrvatske 200.000 kuna za dovršetka radova na izgradnji srednje glazbene škole, a ugovor je potpisao gradonačelnik Livna Luka Čelan.

Gradonačelnik Čelan zahvalio je na dodijeljenim sredstvima, pohvalivši ovakav vid suradnje Vlade RH i prepoznavanje važnosti pojedinačnih projekata Hrvata u BiH.

Otvaranjem srednje glazbene škole u Livnu doprinijet ćemo unaprjeđenju obrazovanja, ali i dinamici i kontinuitetu kulturnog života potrebnog svim naraštajima u našem gradu. Iza naše osnovne škole je više od tri desetljeća uspješnog rada i vjerujemo da će jednako dobre uspjehe postizati i generacije koje će stjecati i srednje glazbeno obrazovanje u novoj zgradi osnovne i srednje glazbene škole, kazao je gradonačelnik Čelan.

Vlada Republike Hrvatske ove godine izdvojila je ukupno 26 milijuna kuna (oko 7 milijuna maraka) za 89 programa i projekta Hrvata u Bosni i Hercegovini, i to 34 iz područja kulture, 17 programa i projekta iz područja obrazovanja i znanosti, 12 iz područja zdravstva te 26 programa i projekata iz ostalih područja.

Ugovori o financijskoj potpori za provedbu tih programa i projekata potpisani su u petak u Tolisi kod Orašja u organizaciji Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske./F/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

Prije sedam godina posadio 200 sadnica aronije, sada posjeduje 1.500

Manja obiteljska gospodarstva budućnost su domaće proizvodnje, a jedno takvo je plantaža aronije u mjestu Vir kraj Posušja.Miro Lovrić je umirovljeničke dane posvetio uzgoju...