LIVNO: Potvrđena optužnica za pokušaj ubojstva nožem

Županijski sud u Livnu potvrdio je optužnicu Županijskog tužiteljstva u Livnu protiv 30-godišnjeg Saldina Ivkovića iz Bugojna zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstvo u pokušaju.

Optuženom se stavlja na teret da je u alkoholiziranom stanju 2. svibnja 2019. godine oko 4 sati ujutro, u ugostiteljskom objektu koji se nalazi u Ulici kralja Zvonimira u Tomislavgradu, nožem pokušao ubiti 25-godišnjeg P. S. iz Tomislavgrad.

Prema navodima optužnice, verbalni sukob Ivkovića i P. S. prerastao je u fizički obračun u kojem je Ivković izvukao nož te P. S. dva puta posjekao po vratu.

Oštećeni je nakon ukazane liječničke pomoći u Domu zdravlja Tomislavgrad, vozilom hitne pomoći prebačen u Županijsku bolnicu u Livnu na daljnje liječenje, a osumnjičeni, koji je pobjegao s mjesta događaja, ubrzo je pronađen i uhićen, te ja nakon kriminalističke obrade predan na nadležno postupanje Županijskom tužiteljstvu u Livnu.

Iz Tužiteljstva podsjećaju da je u ranijem razdoblju prema optuženom bio određen i jednomjesečni pritvor dok je postupajući tužitelj u skladu sa Zakonom o kaznenom postupku Federacije Bosne i Hercegovine predložio i sigurnosnu mjeru oduzimanja predmeta kojim je počinjeno kazneno djelo./F/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

NA JEDNU GODINU

Trabzonspor izbačen iz Europe

Trabzonspor je suspendiran na jednu godinu iz europskih natjecanja zbog kršenja financijskog fair-playa, objavila je UEFA.UEFA je navela da klub iz Trabzona neće...